RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sier nei til nytt terrorpoliti

Europa bør få et felles terrorpoliti. Det foreslår den avtroppende nestlederen i Økokrim i kjølvannet av Krekar-saken. Men justisministeren sier nei.

Det er Erling Grimstads erfaringer som hovedetterforsker i Krekar-saken som får ham til å tenke stort. Den avtroppende nestlederen i Økokrim mener man kunne ha kommet mer til bunns i saker av Krekar-typen dersom man hadde ledet etterforskningen gjennom et overnasjonalt terrorpoliti.

- Man kan tenke seg et politi i Europa som har til arbeidsoppgave å jobbe med den type saker og som kan samle inn opplysninger fra alle europeiske land, sier Grimstad til TV 2.

Et overnasjonalt terrorpoliti vil bety en etterretningstjeneste som fritt kan forsyne seg med informasjon hos de nasjonale etterretningstjenestene til de landene som deltar.

- Jeg sier dette for å få til en debatt, sier Grimstad.

En interessant debatt, mener justisminister Odd Einar Dørum, men han legger ballen død allerede nå.

Kan man tenke seg et overnasjonalt terrorpoliti i Europa?

- Det er ikke aktuelt nå. Det alle satser på nå er det som blant annet er uttrykt fra EUs koordinator mot terror. Nemlig å bruke bruke det man har, sier Dørum til TV 2 og fortsetter:

- Vi må styrke Europol. Bruke det mer og Norge har en avtale her. Kort sagt styrke det internasjonale politisamarbeidet, på samme måte som vi i en årrekke har hatt et godt samarbeid mellom etterretnings-organisasjoner mot terror, sier justisminister Odd Einar Dørum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere