*Nettavisen* Nyheter.

Sier trolig nei til Kongen

Foto: JIM YOUNG (REUTERS)

Barack Obama vil trolig takke nei til invitasjonen fra Kongen.

14.11.09 08:58

Det er Aftenposten som lørdag skriver at Barack Obama vil takke nei til Kong Haralds invitasjon til å bo på Slottet, og heller sjekke inn på Grand Hotel.

Årsaken skal være at hotellet ved Stortinget er bedre utrustet til å ta imot en amerikansk president og hans følge. Obama tar med 700 personer, inkludert 200 livvakter, til Oslo.

- Han skal jo styre USA mens han er her. Da er nok Grand noe mer praktisk enn Slottet som base, sier direktør Geir Lundestad på Nobelinstituttet til avisen.

Forbereder besøk
På Grand Hotel har de ansatte begynt å forberede seg på inntoget av presidenten og hans følge. Presidenten skal ha booket absolutt hele hotellet, men direktør Svein-Petter Haslerud sier han gjerne skulle sett en signatur for å bli forsikret om at presidenten virkelig kommer.

Likevel er Obama-stemningen stigende på hotellet som har huset mange Nobels fredsprisvinnere opp gjennom årene. Blant annet er det skuddsikre glasset brukt på balkongen funnet fram i kjelleren.

10. desember
Ennå er lite klart før besøket av Barack Obama 10. desember i Oslo. Han lander på Gardermoen denne formiddagen, og mottar fredsprisen klokken 13.00 i Oslo rådhus.

Han vil møte Kongen og Dronningen på Slottet, og har bedt Jens Stoltenberg om å sette av tid til et møte senere denne dagen.

Klokken 19 finner det tradisjonelle fakkeltoget sted forbi Grand Hotel der Obama blir stående på balkongen sammen med blant annet Thorbjørn Jagland, og så er det Nobel-bankett senere på kvelden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.