RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sigøynerne vil ha boliger og skole

Sist oppdatert:
Sigøynerkongen Dolla Karoli mener det ikke er lett å følge opp skolebarn når sigøynerne bor i campingvogner og jages fra sted til sted.

Onsdag møtte Karoli barnevernet og byrådsbyråkrater på barnevernsvakten på Sentrum politistasjon.

Dolla Karoli erkjenner at det blant annet er barn av hans slektninger som ikke stilte til skolestart sist høst. Han innrømmer også at enkelte barn i hans krets har vært utsatt for grov omsorgssvikt, og at noen av dem har utviklet seg til kriminelle gjengangere.

Men Karoli forsikrer at han skal gjøre det han kan for at barna skal få det bedre. Samtidig ber han Oslo kommune om «å gjøre jobben sin».

- Må få tilbake boligene
- For det første må vi få tilbake boligene våre. Og barna må få spesielt tilpasset undervisning, mange av dem er kommet bakpå på skolen. Vi har jo flere voksne sigøynere som er analfabeter. Men en annen sak vi også vil be om, er at det opprettes et sted vi sigøynere kan henvende oss; et kontor med folk som kjenner oss og våre behov, sier Karoli til Aftenposten Aften.

Under møtet diskuterte partene flere forhold, men ingenting ble avgjort og ingenting ble avtalt, annet enn at de skal møtes på nytt en gang på nyåret.

- Dette var først og fremst et møte for å bli kjent, for å etablere en kontakt. Vi var bare så vidt innom enkelte av temaene og har ikke tatt stilling til noe som helst. Men vi vil komme tilbake til de enkelte spørsmålene etter nyttår. Jeg kan ikke svare på om det vil bli opprettet et slags sigøynerkontor igjen, slik det var før. Det vil i så fall være en politisk avgjørelse, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere