RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sikkerhetsbelter reddet liv

Foto: Erik Lundby
Sist oppdatert:
HOV I LAND (TV 2 Nettavisen): Passasjerene i bussen som kjørte av veien ved Randsfjorden mandag brukte sikkerhetsbelter. Det kan ha forhindret en katastrofe.

En person omkom og to ble alvorlig skadet da en buss med pensjonister kjørte av veien på riksvei 34 mellom Brandbu og Søndre Land mandag formiddag. Passasjerene var beboere på Engelsborg eldresenter i Oslo, og var på vei til Beitostølen da ulykken skjedde.

Møtte lastebil
Det er uklart hva som forårsaket ulykken, men føreren av bussen har fortalt at han kjørte av veien etter å ha møtt en lastebil, opplyste politiet på en pressekonferanse.

- Sjåføren har fortalt at han møtte en lastebil, lagt seg ut til siden og veltet ut i grøfta. Traff en lyktestolpe og ble stående på skakke. Sjåføren blir nå rutinemessig avhørt av politiet, sier Bjørn Anders Hoff, lensmann i Søndre Land til TV 2 Nettavisen.

Belter reddet liv
Redningsmannskapet kom raskt til stedet, og da satt de fleste passasjerene fortsatt faststpent i bussen. At de fleste passasjerene brukte sikkerhetsbeltet kan ha spart mange liv.

- Mange satt godt fastspent i setene. Og takket være det har vi forholdsvis lite skader. Mange av dem satt i setene da vi kom til stedet. Det hadde blitt mange flere skader dersom selene ikke var i bruk, sier en av redningsarbeiderne til TV 2 Nettavisen.

Etter ulykken ble passasjerene tatt hånd om på Randsfjorden Golf Hotell like ved ulykkesstedet. Der har de involverte fått snakket sammen og har mintes den døde.

Eldresenteret vurderer nå om de skal fortsette reisen til Beitostølen eller returnere til Oslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere