RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sikkerhetsvaktene utskjelt av flygere

Sist oppdatert:
Flere flygere på Gardermoen liker ikke sikkerhetssjekkene, og skjeller ut vaktene som gjør sikkerhetsjobben.

1. januar 2004 ble nye regler innført på Gardermoen som gjorde at også crewet som jobber om bord i flyene, må gjennom vanlig sikkerhetssjekk før de går inn i avgangshallen. Ordningen er ikke blitt godt mottatt av pilotene, og enkelte piloter har også skjelt ut sikkerhetsvaktene som står for jobben.

- Med en gang var det ekstremt, men nå har en del vendt seg til det. Men jeg kan ennå oppleve at crew sjikanerer sikkerhetsvaktene som gjør den jobben de er pålagt, sier informasjonssjef Jo Kobro ved OSL til TV 2 Nettavisen.

- Crew skjeller ut sikkerhetsvakter
Etter TV 2s avsløringer om svikt i sikkerheten ved Oslo lufthavn, er Norsk Flygerforbund blant kritikerne.

- Vi som jobber i miljøet, har sett en gradvis bedring av sikkerhetsrutiner ved flyplassene, men dette er en brist og skal ikke kunne forekomme. Luftfartstilsynet og Avinor må ta noen grep, og det forventer jeg at de gjør umiddelbart, sier leder Petter Førde til TV 2 Nyhetene.

- Det blir litt paradoksalt når tillitsvalgte for crew står på tv og sier det er sjokkerende dårlig sikkerhet på lufthavnen når det er crew som klager mest over at de må gjennom sikkerhetskontroller på lik linje med alle passasjerer, sier informasjonssjef Kobro, og legger til.

- Jeg har selv sett crew som har sjikanert sikkerhetsvakter som bare gjør jobben sin. Det var ikke bra å høre på, sier Kobro.

En av sikkerhetsvaktene ved Gardermoen bekrefter overfor TV 2 Nettavisen at enkelte piloter fremdeles uttrykker sin misnøye over sikkerhetssjekken i sterke ordelag.

- Det er slitsomt
- Alt i alt er det et fåtall som gjør det. Veldig ofte er det kapteinene som går lengst. De sier at sjekken er helt latterlig, og vi blir kalt ”drittsekk” og alt mulig rart. Det er slitsomt og ubehagelig, sier sikkerhetsvakten som ikke ønsker å stå fram av frykt for represalier fra ledelsen.

- Dette kjenner jeg ikke til. At noen reagerer på denne måten er helt uakseptabelt, sier leder Petter Førde i Nossk Flygerforbund til TV 2 Nettavisen. Førde sier at han vet at piloter kan bli irritert over sikkerhetssjekken som ble innført i år.

- På enkelte dager går man inn og ut av sonen fire, fem ganger. Gir den utslag og du til slutt blir stående igjen i sokker og underbukse, så føler man at fokuset er litt feil, sier Førde.

- Men vi har oppfordret våre operative ledere til å gå ut i klartekst og si at dette skal vi igjennom, sier Førde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere