RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sikret ikke fasaden

Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Den halliksiktede gårdeieren fikk beskjed om å sikre fasaden for ett år siden. Søndag omkom en kvinne i takras.

Les også: - Ikke mer vi kunne gjort

(iOslo.no) Den halliksiktede mannen, som inntil for to måneder siden eide gården der en 32 år gammel kvinne ble drept av et takras søndag, fikk beskjed om å sikre fasaden for ett år siden.

Den 25. januar i fjor sendte plan- og bygningsetaten i Oslo kommune brev til Leif Botolf Hesle der han fikk varsel om pålegg og tvangsmulkt på grunn av manglende sikring av fasaden i Trondheimsveien 6 A.

Det kommer fram i postjournalen til plan- og bygningsetaten.

Ett år etter, søndag kveld, skjedde den tragiske ulykken der en 32 år gammel kvinne døde da gesimsen på bygget løsnet og raste fem etasjer ned på fortauet.

Hesle eier en rekke bygårder i Oslo, og i oktober 2006 ble han varetektsfengslet etter at politiet foretok razzia i seks av utleiegårdene hans.

Ny eier
For to måneder siden overtok advokat Johan Dahl Kongsvik Trondheimsveien 6 fra Hesle.

Kongsvik beklager ulykken som skjedde søndag, men påpeker samtidig at de har gjennomført de sikringstiltakene de har vært pålagt.

- Vi har hatt bygningen sikret med duk og gjerde. Strengt tatt er det ikke så mye mer vi kunne gjort. Det er tross alt svært sjeldent at så mye raser ut fra en bygård. Jeg forstod ikke omfanget av ulykken før jeg var på stedet selv i går kveld, sier han til iOslo. Les hele intervjuet her .

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med Kongsvik, så langt uten resultat.

Kriminalvakta ved Oslo politidistrikt har startet full etterforskning av raset fra bygningen. Det er gårdeiernes ansvar å sikre eiendommene slik at slike ulykker ikke skjer.

Vaktleder Jostein Plassen ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt sier at de nå lager en sak som vil bli sendt videre til miljøavsnittet mandag morgen.

- Vi kan ikke si noe mer om ansvarsforhold før vi får undersøkt saken med Oslo kommune mandag, sier Plassen til Nettavisen.

Fraflyttet etter brann
For tre år siden brant det i Trondheimsveien 6. Torkel Røisli, som sitter i styret i sameiet til Trondheimsveien nr. 8, sier at Trondheimsveien nummer 6 har stått ubebodd siden brannen.

- Dette er forferdelig trist. Det har rast fra bygget tidligere, både snø og stein. Det er derfor det henger netting over bygget, sier Røisli til Nettavisen.

Trondheimsveien er en hovedferdselsåre mellom Oslo sentrum og de nordøstlige bydelene i hovedstaden.

- Gravde henne frem

- Det eneste jeg fikk med meg var det store smellet. Jeg gikk bort til vinduet, og så at det gnistret fra trikkelinja. Plutselig oppdaget jeg at fortauet var fullt av steinen, og da skjønte jeg at det måtte komme fra bygget ved siden av, sier Erik Lorange Lindberg.

Han bor i Trondheimsveien 8, som er bygget ved siden av det rasbygningen.

Sikret helt i starten
- Vi løp ned for å se om noen hadde blitt skadd. Først så vi iingenting, men etter hvert oppdaget vi at de gravde fram en person. Det hele er dypt tragisk, sier Lindberg.

Erik Lorange Lindberg er student. Han flyttet inn i leiligheten for snart tre år siden.

- Det var rett etter at det hadde brent i bygningen ved siden av. Helt i begynnelsen var det en slags sikring av fortauet - en gangtunnel i stål - men den ble fjernet, sier Lindberg.

Les flere saker på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere