RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sikret seg aske fra Rådalen

Sist oppdatert:
I letingen etter Dung Tran Larsen (22) har politiet samlet inn rester etter forbrenningen i avfallsanlegget i Rådalen.

(iBergen.no) Etter det iBergen.no får opplyst har etterforskerne fra Laksevåg politistasjon samlet rester fra forbrenningsovnen ved Rådalen avfallsstasjon. Disse skal ennå ikke være sendt til DNA-analyse, men skal være i trygg forvaring hos politiet.

Grunnen til dette, skal etter det iBergen.no erfarer, være at anlegget som brenner med en temperatur på 850 grader celsius, ikke er varmt nok til å tilintetgjøre benrester. Det betyr at det kan være mulig å identifisere Dung Tran Larsens levninger selv om hun skulle - som en av politiets teorier går ut på - være brent i søppelforbrenningen.

Avgjørende bevis
For politiet blir det derfor avgjørende å kunne identifisere opphavet til eventuelle rester de finner. Stammer noen av dem fra Dung, har politiet et meget godt bevis i drapssaken de bygger mot ektemannen (32). Som søppelmann kjører han jevnlig avfall til Rådalen.

Politiets teori er at han kan ha dumpet liket av sin kone ubemerket blant søppelet som skulle i forbrenningsovnen.

Driftsstans
Ektemannen meldte Dung savnet den 20. juli. Ifølge ham hadde hun da vært borte siden natt til 14. juli. Men ettersom ingen utenfor hjemmet har observert henne siden 23. juni, har politiet antatt at noe kan ha tilstøtt henne like etter denne datoen. Frem til 2. juli hadde ektemannen permisjon fra jobben i forbindelse med fødselen 18. juni. Deretter har han vært daglig i arbeid. I fengslingen lørdag skal det ha blitt hevdet at tre mennesker har sett henne etter den 14. juli.

En driftsstans i anlegget i juli gjorde at store mengder søppel ikke ble brent, men pakket inn i baller og oppbevart midlertidig. Nylig startet de ansatte ved forbrenningsanlegget å brenne det gamle avfallet.

- Gikk mot Askøybroen
Den drapssiktede ektemannen benekter enhver befatning med konas forsvinning. Ifølge hans forsvarer, Mikkel Mundal, skal det være mer sannsynlig at hun har tatt sitt eget liv.

- Om kvelden 14. juli, altså dagen etter hun forsvant, ble hun sett ved boligen i Krabbedalen. Hun gikk derfra oppover i Krabbedalen, som er i retning Askøybroen, hevder den drapssiktede ektemannens tidligere forsvarer, Mikkel Mundal.

Han nå er erstattet av advokat Frode Skogvold.

- Hun kan ha hoppet derfra. Jeg har bedt politiet søke i området under broen, sier Mundal.

Lørdag og søndag ble det søkt i Olsviksbukten med dykkere, uten resultat.

En annen av ektemannens teorier er at hun har fått hjelp til å flykte tilbake til Vietnam og lever under hemmelig identitet i hjemlandet.

Fengsles eller løslates
Politiet tror imidlertid det er grunn til å mistenke både ektemannen, hans foreldre (59 og 62) og hans bror (34) for å ha drept tobarnsmoren. Alle fire er siktet for forsettlig drap, og ble lørdag framstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett. Ektemannen og hans mor ble begge varetektsfengslet, henholdsvis i fire og to uker. Faren og broren ble begge løslatt, men bare broren kunne forlate Bergen tinghus som en fri mann.

Faren måtte tilbake til fengselet, ettersom påtalemyndigheten påkjærte begge løslatelsene med oppsettende virkning, og fikk medhold i farens tilfelle.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere