*Nettavisen* Nyheter.

Siktelse mot barnehage i Ålesund henlagt

Fire år gamle Adrian Gjærde døde etter å ha blitt kvalt av en snor fra en ryggsekk 27. juni 2014 i Blindheim barnehage i Ålesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Riksadvokaten har henlagt siktelsen mot barnehagebestyreren i Blindheim barnehage i Ålesund etter at en fire år gammel gutt døde i fjor sommer.

03.08.15 17:23

– Riksadvokaten har ikke tatt klagen til følge, det vil si at statsadvokatens henleggelsesbeslutning består for denne del av saken. Saken er nå endelig avgjort, sier statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim til Sunnmørsposten.

Fire år gamle Adrian Gjærde ble funnet livløs med en snor fra en ryggsekk rundt halsen 27. juni i fjor. Etter gjentatte forsøk på gjenoppliving ble fireåringen bekreftet omkommet.

Guttens foreldre godtok ikke at sønnens død var en ulykke og ville ha saken belyst i en rettssal, samtidig som de har ment at enkeltpersoner skal kunne stilles til ansvar.

Muligheten for det er nå borte. Fra tidligere har Blindheim barnehage blitt ilagt en bot på 50.000 kroner fra statsadvokaten, da de mente sikkerheten ikke var god nok.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag