RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siktet 35-åring husker lite

En 35 år gammel siktet etter det mistenkelige dødsfallet i Kirkenes tirsdag, har store vanskeligheter med å huske den fatale hendelsen.

I Øst-Finnmark tingrett onsdag ble 35-åringen varetektsfengslet for to uker, siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. En 48 år gammel mann fra Kirkenes døde tirsdag av skadene han fikk under en fest i et hybelhus i Kirkenes sentrum kvelden før.

- Min klient nekter straffskyld, sier 35-åringens forsvarer Arnor B. Ilstad til NTB.

Ilstad sier at 35-åringen var til stede i hybelhuset, men at han ikke er i stand til å gjøre rede for egen eller andres rolle i saken.

Belastet miljø
- Vi har med et sterkt belastet rusmiljø å gjøre. Det er mange personer som har vært innom hybelhuset der festen pågikk, og jeg våger den påstand at politiet i denne saken har vansker med å finne pålitelige vitner som kan fortelle hva som er skjedd, sier Ilstad.

Han vil likevel ikke påkjære fengslingen i Øst-Finnmark tingrett. Politiadvokat Ove Akselsen ba om fire ukers fengsling med brev- og besøksforbud. Etterforskningsleder Ane Kvaal vil ikke konkretisere hva mistanken mot 35-åringen går ut på.

- Slik vi vurderer saken er det skjellig grunn til mistanke mot ham. Det er denne personen vi mener det er mest viktig å få varetektsfengslet. Men vi er tidlig i etterforskningen av en sak som ikke er lett, sier Kvaal til NTB.

Avhør
En annen mann er også siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

- Vedkommende ble avhørt onsdag, men det er foreløpig ikke aktuelt å be om fengsling av denne personen. I tillegg har vi nå siktet en tredje person for bevisforspillelse, sier hun.

Etterforskere fra Kripos startet åstedsundersøkelser onsdag. Den avdøde vil i løpet av uken bli obdusert i Tromsø. Politiinspektør Ane Kvaal understreker at det ikke er fastslått at 48-åringen ble drept.

- Vi etterforsker dette som et mistenkelig dødsfall, og har så langt 5-6 hovedvitner vi konsentrerer oss om. Slik saken ser ut nå er det ikke aktuelt med flere siktelser, sier Ane Kvaal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere