*Nettavisen* Nyheter.

«Siktet» etter advokat-tabbe

STAVANGER/OSLO (TV 2 Nettavisen): Advokat Endre Skjørestad gikk ut med pressemelding og skrev at hans klient, Suldal-ordføreren Andreas Drarvik, var siktet. Nå retter han opp tabben.

03.03.05 15:28

- Andreas Drarvik har bedt undertegnede ivareta hans interesser i forbindelse med at han er blitt siktet i en straffesak, skrev Skjærestad i en pressemelding.

- Ikke kjent med siktelse
TV 2 Nettavisen tok deretter kontakt med Lensmannen i Suldal, Bjørn Harding Karlsen. Han fortalte at han ikke kjenner til at ordføreren var siktet i saken.

- Men det kan jo være at han vil påberope seg å bli siktet i saken når han møter til avhør på fredag. Dette for blant annet å få innsyn og få videre rettigheter i saken, sa lensmann Karlsen til TV 2.

Etter at TV 2 gjorde Skjørestad oppmerksom på at han omtaler sin klient som siktet flere ganger i pressemeldingen, har han nå kommet med en ny en.

Der blir Drarvik omtalt som mistenkt.

Benekter "skribleriene"
Onsdag offentliggjorde kvinnen som hevder seg sjikanert et bilde av vinduet hennes der det står " hore".

I en uttalelse fra advokaten, benekter Drarvik at han har skrevet sjikanerende ord på og ved hennes bolig.

- Andreas Drarvik var ved fornærmedes eiendom på kvelden, fredag 25.02.05, men fant det hensiktsmessig å forlate eiendommen da han så at fornærmede hadde besøk av andre. Hans ærende kunne utstå til senere. Han anser at det beror på en misforståelse når hans besøk blir oppfattet slik at han har noe med ”skribleriene” å gjøre, heter det i pressemeldingen.

I pressemedlingen heter det at Drarvik bare har ønsket å hjelpe kvinnen.

- Andreas Drarvik opplyser at han gjennom flere år har hjulpet fornærmede i saken på ulike måter. Han og hans familie har gjort dette ut fra et ønske om å hjelp vedkommende i en situasjon der man vurderte det slik at hun hadde behov for hjelp.

- Andreas Drarvik har fått opplyst av fornærmede at det gjennom en periode er blitt skrevet slibrige ord og uttrykk på huset til fornærmede.

Andreas Drarvik har kun ønsket å hjelpe fornærmede og har et greit forhold til fornærmede og til hennes foreldre. Han har intet kjennskap til hvem som kan ha utført de handlinger som nå etterforskes, heter det blant annet i pressemeldingen.

- Et mareritt
Drarvik (64) har midlertidig trukket seg fra stillingen som ordfører etter at det ble kjent at han er mistenkt for å ha sex-sjikanert kvinnen.

I en pressemelding onsdag fortalte kvinnen om en tøff tid.

- Det siste halvannet året har vært et mareritt og en stor påkjenning for meg. Det startet med at vegger/og eller vindu med ujevne mellomrom ble påskrevet slibrige ord og setninger. Jeg følte meg overvåket kvelder og netter, uttaler den sex-sjikanerte kvinnen i et brev hun har sendt til pressen.

Les hele hennes forklaring om hvordan hun har opplevd sjikanen her!

- Vil gi politiet alle opplysninger

I pressemeldingen fra Drarviks advokat står det at ordføreren " vil gi politiet alle opplysninger som kan bidra til å kast lys over saken" .

- Andreas Dravik mener at etterforskningen vil vise at han ikke har noen tilknytning til de straffbare forhold som er begått.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.