RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siktet felt av spyttprøve

42-åringen som er siktet for drapet på Anne Slåtten nekter skyld.

Sist oppdatert:
FØRDE (TV 2 Nettavisen): Den 42 år gamle sunnfjordingen som er siktet for drapet på Anne Slåtten, ble felt av en spyttprøve. Politiet sier mannen likner på den tidligere etterlyste haikeren.

Politiet i Førde bekrefter at de har DNA-match på mannen som er pågrepet i Førde. Dermed ser det ut til at drapet på Anne Slåtten er oppklart.

Mannen er siktet for forsettelig drap, og vil bli fremstilt for varetektsfengsling klokken 13.00 fredag. Politiet ønsker selv at fengslingsmøtet skal gå for åpne dører. Dette kan tyde på at de er svært sikre på at bevismaterialet de nå sitter på, holder.

- Vi mener å være sikre på at vi har pågrepet gjerningsmannen, sa lensmann Kjell Fonn under pressekonferansen.

Erkjenner ikke straffskyld
Den 42 år gamle mannen fra Sunnfjord har ikke erkjent straffskyld, men politiet opplever likevel at mannen samarbeider.

- Siktede samarbeider ved at han har sagt seg villig til å forklare seg, sier Fonn.

42-åringen er tidligere dømt for mindre kriminelle forhold. Mannen ble i september avhørt som vitne. I den forbindelse avla han spyttprøve til politiet. Torsdag kom resultatet på prøven: Match med DNA funnet på åstedet.

Likner haikeren
Få timer senere, klokken 16.00, ble mannen pågrepet.

Lensmann Kjell Fonn bekrefter at det er visse likheter mellom den siktede 42-åringen, og den såkalte haikeren.

- Det for tidlig å konstatere at dette er samme person, sa Fonn under pressekonferansen.

Politiet sier at det er den omfattende kartleggingen av personer som befant seg i Førde sentrum natt til 6. juni i år, som satte politiet på sporet av den 42 år gamle mannen fra Sunnfjord.

Ble etterlyst
I august etterlyste politiet den såkalte «Haikeren», som kan være identisk med 42-åringen.

Ved 06-tiden søndag 6. juni i år, samtidig med at Anne Slåtten gikk fra sitt hjem i Hamretunet utenfor Førde sentrum, ba den såkalte haikeren om haik til Angedal.

Vitne, som snakket med mannen ved restauranten Venezia i Førde sentrum, sier han hadde smalt ansikt, sort jakke, skitten dongeribukse, rufsete mørke blondt hår og lokal dialekt, sa skrev politiet i etterlysningen i august.

Vitnet avviste mannen som da begynte å gå mot Angedal. Den turen går forbi stedet der Anne Slåtten ble funnet drept et døgn senere. Tidspunktene stemmer også svært godt sammen. Hvis mannen gikk mot Angedal har han møtt Anne Slåtten ved drapsstedet på Angedalsvegen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere