Siktet fetter taus om nytt bevis

Kineseren (22) som er siktet for drapene på sin fetter Yuhang Wu (22) og hans kjæreste Ningyan Yu (23), nekter å forklare seg om et nytt bevis.

26.04.04 13:43

Torsdag ber politiet om forlenget varetektsfengsling.

- Vi mener å ha gode beviser mot ham. Han ble forelagt et nytt bevis rett forut for forrige fengslingsmøte, 1. april, da han godtok fire uker forlenget varetekt. Senere har han to ganger blitt forespurt, men nekter å gi forklaring til det nye beviset, sier politiadvokat Svein Holden til NTB.

Kineseren har ikke gitt noen begrunnelse for hvorfor han ikke vil forklare seg om det nye beviset.

Vil ikke kommentere beviset
Politiadvokaten kan av hensyn til etterforskningen ikke si hva det nye beviset består i, og heller ikke hvor mange ukers forlenget varetekt han vil be om. Politiet er svært interessert i å høre siktedes versjon om beviset.

- Det jeg kan si er at det nye beviset dreier seg om sentrale elementer i forbindelse med mistanken mot ham, sier Holden. Han vil verken bekrefte eller avkrefte at det dreier seg om funn på åstedet - i eller nær hybelleiligheten de to unge studentene delte på studenthjemmet på St. Hanshaugen i Oslo.

Flere teorier
- Det har vært spekulert i om den kinesiske mafiaen triadene eller andre kan ha vært involvert i drapene. Er det fortsatt aktuelle problemstillinger?

- Teorien om triadene lever, i likhet med andre muligheter som vi fortsatt holder åpne. Men nå er det såpass mye som peker i retning av siktede at vi konsentrerer oss om han, selv om vi ikke kan utelukke at han har samarbeidet med andre, sier Holden.

Hemmelighold
Den drapssiktede fetterens forsvarer, advokat Tor Kjærvik, har tidligere klaget over politiets hemmelighold i saken.

Under det første fengslingsmøtet 3. mars fikk han ikke se politiets beviser fordi han nektet å gi løfte om å holde opplysningene hemmelige for sin egen klient.

- Fortsatt holder vi en del dokumenter hemmelig, Men det nye beviset er både advokat Kjærvik og hans klient gjort kjent med, sier politiadvokat Svein Holden til NTB.

Han regner med at han vil begjære lukket rett i fengslingsmøtet torsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag