RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Peter R. de Vries (peterrdevries.nl)

Siktet for drap på kona

Sist oppdatert:
Politiet i Nederland bekrefter overfor TV 2 Nettavisen at legen bosatt i Norge er siktet for drap på sin kone Fatima Paña (31).

Dette sier etterforsker Peter van Hof til TV 2 Nettavisen.

- Leter etter liket

- Han er siktet for drapet på kona. Vi leter gjennom hagen deres og huset de bodde i før for å undersøke om han kan ha gjemt liket av henne der, sier Peter van Hof hos politiet i Eindhoven til TV 2 Nettavisen.

Legens kone, Fatima Veneranda Panã, forsvant i januar 2001. Hun kommer opprinnelig fra Filippinene.

Huset de to bodde i ligger et lite stykket utenfor Eindhoven.

Van Hof forteller at de tirsdag ettermiddag ikke hadde funnet tegn til at et lik var gjemt i hagen eller i huset.

- Vi har ingen vitner eller indikasjoner på at hun skal være gjemt der, men vi må undersøke, sier van Hof.

Arrestert mandag

Det var undersøkelser gjort av et TV-selskap som gjorde at politiet i Nederland siktet en lege i Oslo etter forsvinningen til hans kone

Legen kom til Oslo sommeren 2002. Han ble arrestert i Oslo mandag, men vil trolig bli løslatt i løpet av tirsdagen.

Det opplyser mannens advokat, Peter Nørgaard, til TV 2 Nettavisen.

- Jeg har fått signaler fra politiet om at min klient vil bli løslatt i løpet av dagen, men at den endelige avgjørelsen ikke er tatt, sier Nørgaard til TV 2 Nettavisen.

Nederlandsk politi graver nå i hagen til huset der legen bodde sammen med Fatima Paña før han flyttet til Norge.

Peter van Hof sier til TV 2 Nettavisen at søket der vil fortsette ved huset utover tirsdagen, samt på onsdag.

Ble tv-program
Fatima Veneranda Panã, kalt Bebe, forsvant i januar 2001. På dette tidspunktet var hennes ektemann, legen som bor og jobber i Oslo, på reise i USA. Han kom hjem kort tid etter at hun forsvant.

Forsvinningen ble etterforsket, men henlagt. Først etter at saken ble belyst i programmet til Peter R. de Vries, gjenopptok politiet etterforskningen.

Politiet har trodd at 31-åringen reiste til sitt hjemland Fillipinene, men programmet skal ha avslørt at Fatima Paña aldri dro hjem.

Avsløringene i programmet
Ifølge TV-programmet fortalte ektemannen til Bebes venner at hun hadde satt seg på flyet til sitt hjemland, Filippinene. Ifølge programmet har ektemannen også forklart at han etter 2001 reiste til Filippinene og besøkte kona, men at han etter en stund mistet kontakt med henne. Ifølge vennene skal ektemannen ha fortalt at Bebe led av depresjoner og at det var årsaken til at hun forsvant.

Dette skal også ha vært årsaken til at forsvinningen ikke ble etterforsket videre i 2001.

Au-pair funnet død
Men ettersom tiden har gått, har Bebes venner blitt mer og mer urolig for hva som egentlig skjedde med den 31 år gamle kvinnen. De syntes det var rart at hun forlot sine barn i Nederland og flyttet til Fillipinene.

Ektemannen reiser ved et par anledninger til Fillipinene der han angivelig møter kona. Hennes venner begynner etter hvert å tvile på disse møtene, siden de ikke får se noen bilder fra møtene, eller andre bevis på at hun faktisk er på Fillipinene. Etter siste tur fortalte ektemannen at kona heller ikke ville ha noen videre kontakt med ham.

I tillegg skjedde det et uforklarlig dødsfall i huset til legen i begynnelsen av 2002. En hushjelp au pair falt død om i huset. Etterforskerne kunne ikke finne dødsårsak, og saken ble ikke videre etterforsket. Dødsfallet, og forsvinningen til Bebe, gjorde at vennene tok kontakt med Peter R. de Vries og ba om hjelp med saken.

Ingen spor etter Bebe
Peter R. Vries har selv vært i Fillipinene for å lete etter henne.

Det finnes ikke noe bevis for at kvinnen satte seg på flyet til Fillipinene i januar 2001. Hennes adresse, som ektemannen skal ha oppgitt, eksisterer ikke. Etter lang tids leting ble det lovet en dusør på 10.000 dollar for opplysninger om Bebe på Fillipinene. Den nasjonale etterlysningen førte ikke til noen tips.

Vil ikke ut med siktelsen
Norsk politi ønsker ikke å bekrefte at legen er siktet for drap.

- Han er siktet, men jeg ønsker foreløpig ikke gå inn på hva siktelsen går ut på, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Politiet fikk mandag rettens godkjennelse for å gjennomføre razzia hos legen.

Abrahamsen sier det ikke er tatt stilling noen fengsling i saken.

Politioverbetjenten sier de heller ikke har mottatt noen utleveringsbegjæring fra nederlandske myndigheter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere