Siktet for drapsforsøk mot Outlaws-medlem

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)

To menn siktet for forsettelig drapsforsøk etter at et Outlaws-medlem havnet utenfor veien i forbindelse med en påkjørsel.

03.05.09 12:47

Ved 21-tiden fredag kveld havnet en motorsykkel med fører utenfor veibanen på Hvaler i Østfold.

Hjerneblødning
Føreren tilhører motorsykkelgjengen Outlaws, og kjørte sammen med flere andre medlemmer da utforkjøringen fant sted etter at sykkelen hans ble truffet av en personbil. Samme bil sneiet også borti to andre motorsykler, men her maktet førerne å holde kjøretøyene sine på veien.

To menn i 20-årene ble pågrepet samme kveld, og søndag morgen melder NTB at begge er siktet for forsettelig drapsforsøk etter straffelovens paragraf 233. Det betyr at politiet mener at påkjørselen ble gjort med viten og vilje.

Føreren behandles ved Sykehuset Østfold (SØ) i Fredrikstad. Føreren pådro seg hjerneblødning, og tilstanden hans er ikke kjent søndag morgen .

Ingen tilståelser
- Avhørene av de siktede er ikke avsluttet, men de har ikke tilstått noenting så langt, sier politiadvokat Arild Eikaas ved Østfold politidistrikt til Nettavisen.

Mandag framstilles de to for varetekt i Fredrikstad tingrett. Foreløpig har politiet ikke påvist noen tilknytning mellom de to siktede og MC-miljøet.

Hendelsen skjedde langs riksvei 108, cirka 500 meter sør for Hærføl marina på Stokken på Vesterøy i Hvaler.

Det var mange vitner til utforkjørselen.

Rolig Planke-MC
Outlaws-medlemmene var i Østfold i forbindelse med avviklingen av motorsykkelstevnet Planke-MC lørdag i nabokommunen Fredrikstad.

- Stevnet forløp helt uproblematisk, akkurat slik det pleier å gjøre. Arrangementeet har vært planlagt lenge, og godkjent av politiet på forhånd, sier operasjonsleder Rune Arneberg til Nettavisen.

Operasjonslederen understreker at den pågående etterforskningen ikke medførte ekstra politiberedskap i forbindelse med avviklingen av arrangementet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.