*Nettavisen* Nyheter.

Siktet for narko-underslag

kokain dop

En polititjenestemann i Rogaland politidistrikt er fengslet i fire uker siktet for underslag av beslaglagt narkotika.

29.07.06 17:06

- Vi innledet etterforskning på bakgrunn av informasjon fra Statsadvokatene i Rogaland om at det var bortkommet narkotikabeslag i en straffesak, sier regionleder i Spesialenheten for politisaker Martin Welhaven til TV 2 Nyhetene.

Polititjenestemannen som er i 40-årene er ifølge Rogalands Avis siktet for underslag etter straffelovens paragraf 256, jf. 255. Han ble pågrepet på jobb mandag og ble tirsdag varetektsfengslet i fire uker, to av dem med brev og besøkskontroll.

- Det er alvorlig når en polititjenestemann blir siktet for grovt underslag. Men en siktelse er ikke en endelig dom og vedkommende er ikke skyldig før en eventuell dom foreligger, sier konstituert politimester i Rogaland politidistrikt Hans Vik til TV 2 Nyhetene.

- Generelt er det slik at når man har politimyndighet så har man ansvar for å håndtere beslag. Vi har rutiner for hvordan beslag skal håndteres og kontrollrutiner for hvordan dette skal etterleves. Men i disse rutinene er vi også til en viss grad avhengige av tillit til den som utfører jobben, sier Vik.

- Hvordan reagerer kollegaer på det som skjer?

- Dette gjør inntrykk på oss alle. Vi er vant med denne typen saker, men ikke med denne rollefordelingen, sier Vik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag