*Nettavisen* Nyheter.

Siktet for overgrep mot barn

En mann i midten av 30-årene er pågrepet og siktet for overgrep mot flere barn i en liten bygd i Vest-Finnmark.

20.10.03 15:48

- Jeg kan bekrefte at en mann på et par og tretti år er siktet for å ha forgrepet seg mot flere barn. Hvor mange ønsker jeg ikke å gå inn på, sier politiadvokat Morten Daae ved Vest-Finnmark politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Svært tause

Mannen ble arrestert fredag. Politiet er svært tilbakeholdne med informasjon om saken, og sier de av etterforskningsmessige årsaker ønsker å si minst mulig til pressen.

- Ut over det jeg har sagt, har jeg ingen kommentarer, sier Daae.

Verken alder på barna eller over hvor lang tid overgrepene skal ha skjedd, vil han si noe om.

Kripos bistår
Ifølge Finnmark Dagblad har politiet i løpet av helgen satt inn alle tilgjengelige ressurser på saken. Det er gjort beslag i mannens hjem. Blant annet skal hans personlige datamaskin være brakt inn av politiet.

- Får dere bistand fra Kripos i saken?

- Ja, svarer politiadvokaten.

Den vesle bygda reagerer med sjokk.

- Jeg håper dere skjønner at dette er en svært vond sak, som berører hele bygda. Jeg vil ikke kommentere noe, og det håper jeg gjelder for alle andre som kjenner saken også, sier en kvinne som er bosatt på stedet og som er aktiv i bygdelaget til Finnmark Dagblad.

Nekter straffskyld
30-åringen har frivillig gått med på 14 dagers varetektsfengsling.

- Min klient nekter straffeskyld i forhold til siktelsen. Han har avgitt en forklaring til politiet som inkluderer straffbare forhold, men ikke på det nivå som han er siktet for, sier mannens advokat, Trond Odin Rønbeck til TV 2 Nettavisen.

30-åringen har vært igjennom ett langt avhør så langt i saken.

- For han er det viktig å samarbeide med politiet, slik at han raskt blir ferdig med saken. Han har fortalt alt som har skjedd, sier Rønbeck. Han kan ikke utdype hva siktelsen går ut på, siden han er taushetsbelagt av politiet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.