RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siktet for tre pirattaxi-voldtekter

Sist oppdatert:
Politiet mener den 39 år gamle piratsjåføren voldtok og forsøkte å voldta til sammen tre kvinner.

(iOslo.no) Oslo politidistrikt har nylig utvidet siktelsen mot en 39 år gammel mann. Siktelsen omfatter nå to fullbyrdede voldtekter og ett forsøk på voldtekt som rystet Oslo høsten 2007.

Stemmer med tredje sak
- Vi utvidet siktelsen i går. Rutinemessig søker vi opp saker mot andre saker. Han var allerede siktet for to andre saker i Fredrik Stangs gate og Thereses gate, og vi mener det var samme modus i saken fra Hallingsgate, sier Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt til iOslo.no.

Siktelsen knytter seg til forhold som skal være begått i oktober og november 2007, i henholdsvis Hallingsgate, Fredrik Stangs gate og Thereses gate. Mistanken beror så langt på gjenkjennelser foretatt av de fornærmede - som alle er kvinner i slutten av tenårene eller i begynnelsen av 20-årene.

Holder ham fengslet
- Mannen sitter fengslet, og vi ønsker å holde ham fengslet til saker begynner. Utfra erfaring vil jeg anta at den kommer opp til sommeren, forteller Kraby.

Strafferammen for de to voldtektene og voldtektsforsøket er ti år, og Kraby er glad for at politiet har klart å utvide siktelsen.

Fornøyd
- Når vi klarer å avdekke gjerningsmannen bak tre stygge overgrep, er vi fornøyde, sier Kraby.

Siktede ble pågrepet 24. november 2007, kort tid etter den siste voldtekten. Han har forklart at ett av forholdene var frivillig fra fornærmedes side, for de øvrige to nekter han for å ha vært på åstedene. Oslo tingrett fengslet mannen 26. november 2007.

Ifølge politiadvokaten er mannen en 39 år gammel nord-afrikaner som har bodd i Norge noen år.

Les flere saker på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere