RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siktet for tre voldtekter- går fri

28-åringen er løslatt fordi politiet somlet med etterforskningen av de tre voldtektene han er siktet for.

Borgarting lagmannsrett begrunner løslatelsen med at politiet ikke har gjort jobben sin.

«Selv om saken er alvorlig, finner vi at framdriften er så vidt uakseptabel at det ikke finnes rimelig at 28-åringen fortsatt skal holdes fengslet, heter det i rettens begrunnelse», ifølge Dagbladet.

Den britiske 28-åringen er siktet for å ha voldtatt en jevnaldrende kvinne tre ganger i boligen hennes vest i Oslo. Voldtektene er ifølge siktelsen begått på en særdeles smertefull og krenkende måte. Han har sittet varetektsfengslet siden mai.

Politiet lovet at etterforskningen skulle være ferdig til juli, men greidde det ikke. De venter fortsatt på prøver fra Rettsmedisinsk institutt. I tillegg er det ferietid.

Oslo tingrett forlenget fengslingen for siste gang 11 juli, men saken ble påkjært til lagmannsretten. Politiet benyttet ikke muligheten til å begrunne fortsatt fengsling, og nå er 28-åringen altså løslatt mot meldeplikt.

Politiadvokat Svein Røer mener retten ikke ivaretar voldtektsofferets interesser når de velger å løslate den siktede, men innrømmer at politiet ikke klarte å holde det tidsskjemaet de la opp til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere