*Nettavisen* Nyheter.

Siktet jobbet for barnevernet

Foto: POLITIET / SCANPIX

Den antatte Lommemannen ble brukt som støttekontakt på 1990-tallet.

14.01.08 11:22

- Jeg ble sjokkert da jeg hørte hvem politiet hadde tatt. Den mannen ble jo anbefalt av barnevernet, sier en eldre kvinne til Bergens Tidende på nett. Hennes barnebarn var en av dem som den nå siktede 55-åringen var støttekontakt for.

Det var gjennom sin rolle i en trialklubb i Loddefjord at mannen som politiet nå har utpekt som Lommemannen også fikk oppgaver med å være en støttespiller for unge gutter som hadde det vanskelig.

Tidligere klubbleder Ronny Dahl forteller til avisa at klubben fikk penger til drift og at enkelte personer fikk lønn for å ta seg av noen av ungdommene spesielt.

- Ja, han fikk lønn som støttekontakt. Det dreide seg om noen timer i uken over en periode. Jeg vet ikke helt hvor mange år det kan ha dreid seg om, sier Dahl om den nå 55 år gamle mannens rolle som støttekontakt.

Siktede skal også ha hatt flere oppdrag for politiet med å reparere etatens biler på 1990-tallet, skriver Bergensavisen på nett. Det opplyser flere kilder til avisa.

- Alle var enige om at han var en flink fagmann. Han nøt stor tillit. Det var vel derfor han fikk oppdrag fra politiet, sier en av disse kildene til avisa.

Mannen skal ha påtatt seg oppdrag for politiet i samme periode som politiet nå mener han begikk en rekke sedelighetsforbrytelser mot unge gutter i Bergen-området.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag