*Nettavisen* Nyheter.

Siktet pastor løslatt

Foto: (AFP/Scanpix)

Baptist-pastoren som er siktet for å ha underslått over en halv million kroner som skulle til tsunami-ofre, er løslatt.

03.07.05 19:02

Den 42 år gamle pastoren har sittet varetektsfengslet siden onsdag, men Follo tingrett fant fredag at det ikke var fare for bevisforspillelse og løslot mannen.

Startet innsamling
Mannen er pastor for en baptistmeninghet i Enebakk. 30. og 31. desember i fjor, fire dager etter katastrofen, startet han en innsamlingsaksjon for tsunami-ofrene.

Ordføren i Enebakk, Tore Tidemann, fortalte torsdag til lokalavisen Østlandets Blad at kommunen egentlig hadde tenkt å gi fem kroner per innbygger til flomofrene, og at pengene opprinnelig skulle til Redd Barna og Kirkens Nødhjelp - men så kom pastoren til Tamilsk baptistsamfunn på banen.

- Da valgte Enebakk å gi 10.000 kommunale kroner til hans innsamlingsaksjon. Pastoren fikk 110.000 kroner i begynnelsen av januar av disse pengene, fortalte Tidemann til ØB.

Han håper nå at beskyldningene mot pastoren vil vise seg grunnløse, men mener at hele lokalsamfunnet er svært spent på «hva som faktisk har skjedd i denne saken».

Stiller seg bak
Onsdag fortalte Aftenposten at pastoren ble anmeldt av sine egne medlemmer etter at de aldri fikk dokumentasjon på hva de innsamlede pengene gikk til.

Men sentralt har Det Norske Baptistsamfunn stilt seg bak den bedragerisiktede pastoren.

Kontorleder i Det Norske Baptistsamfunn, Arild Harvik, reiste onsdag fra Afrika til Norge for å bli avhørt som vitne i saken. Han hevder pastoren har levert inn bilag for hele det omtalte beløpet på 550.000 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.