RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siling ved sengevæting og tungetale

Sist oppdatert:
Levende Ord ville vite om alt fra sengevæting til tungetale før de svarte på barnas søknad om plass ved menighetens grunnskole.

Levende Ord grunnskole i Bergen fikk i midten av desember pålegg fra Fylkesmannens utdanningsavdeling om å fjerne søknadsskjemaene sine fra internett. Flere punkter på disse skjemaene er lovstridige, melder NRK Hordaland.

Nye elever måtte svare på spørsmål om sengevæting eller om de ofte er forkjølet. Skolen ville også vite om barnet var frelst eller talte i tunger. Foreldrene ble bedt om å beskrive sterke og svake sider ved barnets personlighet, og om barnet hadde fått hjelp fra ulike hjelpeinstanser.

I tillegg krevde menigheten foto av barnet for at søknaden skulle blir behandlet.

Ifølge norsk lov skal alle elever være velkommen i både friskoler og offentlige skoler - uten å måtte svare for seg på forhånd.

- Det er feil å oppfatte søknadsskjemaene som siling. Jeg har forståelse for at en del spørsmål kan misforståes. Skolen er derfor glad for at spørsmålene blir fjernet fra søknadsskjemaet, sier informasjonssjef Bjørn Olav Hammerstad i menigheten Levende Ord.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere