Gå til sidens hovedinnhold

Simonsen saksøker TV 2

Jan Simonsen saksøker TV 2 for injurier etter to programmer i dokumentarserie «Rikets Tilstand». Simonsen har allerede tapt et søksmål mot Gerhard Helskog i anledning samme program.

I 2001 sendte TV 2s dokumentarserie "Rikets tilstand" to programmer om stortingspolitiker Jan Simonsens liv. Nå har Simonsen og hans advokat Per Danielsen bestemt seg for å saksøke TV 2 ved redaktør Kåre Valebrokk.

Saken er behandlet i Forliksrådet uten at partene har kommet til enighet.

- Det som for meg er viktig, er å rette søkelyset mot helheten i programmet. Det går fremdeles rykter på byen om at jeg like unge gutter, og det skyldes utelukket det simple programmet fra TV2, sier Simonsen til TV 2 Nettavisen.

Etter programmet ble Simonsen kastet på hodet ut av Frp. Og han ble beskyldt av Rikets tilstand-sjef Gerhard Helskog for å lyve.

- En kilde sto fram og sa at jeg forlangte gratis øl for å hjelpe til med å skaffe skjenkebevillingen. Denne korrupsjonsanklagen ble tilbakevist i saken mot Helskog, og da må jo noen stilles til ansvar for at de lot en slik ærekrenkelse bli presentert, sier Simonsen til TV 2 Nettavisen.

- Bør tåle såpass
Simonsen saksøkte både Helskog og Frp-formann Carl I. Hagen etter programmet og den påfølgende partieksklusjonen. Helskog ble saksøkt for å ha sagt offentlig at Simonsen hadde løyet.

Han tapte begge sakene i tingretten. Saken mot Helskog tapte han fordi retten mente en kjent politiker som selv deltok i debatten etter programmene var sendt, burde tåle såpass.

- De brukte virkemidler som å vise Stortinget i mørket en sen kveld og sa at programmet handlet om makt, unge gutter og sex. Men eventuelle skandaler rundt nattklubben var uvesentlig for min rolle. Jeg var bare gjest der, sier Simonsen til Bergens Tidende.

Kommer sent
TV 2s konsernadvokat Theo Jordahl sier TV 2 tar søksmålet til etterretning. Likevel legger ikke advokaten skjul på at han synes det er spesielt at søksmålet kommer så sent.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus

Kommentarer til denne saken