RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Simonsen vil underholde om Frp

Sist oppdatert:
- Frp er ikke som andre partier. Jeg vil underholde med snodigheter og merkverdigheter som jeg håper vil underholde folk, sier Jan Simonsen.

Stortingsrepresentant Jan Simonsen lanserer onsdag sin selvbiografi «Ikke helt A4». Flere medier har allerede lekket utdrag av boka med fokus på ryktene rundt Simonsens unge mannlige venner og hans selvmordstanker.

Helhet
- Boka bør leses som et helhetlig produkt. Det er 320 sider, og bare én av sidene handler om at jeg hadde selvmordstanker i 1998 etter en del rykter, sa Simonsen på pressekonferansen i Oslo.

Han understreker at hans hovedanliggende er å underholde folk med «snodigheter og merkverdigheter» fra mange år i politikken.

- Fortjener litt igjen
- Gjennom mange år har jeg vært på reiser betalt av skattebetalerne - til blant annet Nord-Korea og Midtøsten. Jeg synes de fortjener å få litt igjen for pengene, og selv se om vi er på effektive konferanser eller om det vi reiser på bare er noe søl.

- Jeg har opplevd ting folk kan kose seg og slappe av med. Her er både mine tabber og morsomme anekdoter, lover Simonsen, som i dag ifølge seg selv er «stuet bort på tørkeloftet på Stortinget», etter at han ble ekskludert fra partiet av Carl I. Hagen.

- Ikke Hagen-sjikane
Han omtaler selvbiografien som en spennende og underholdende historie om livet på innsiden av Frp, «et parti som ikke respekterer vanlige spilleregler om hvordan man behandler mennesker og partifeller», ifølge Simonsen. Konflikten med partilederen bruker han en firedel av boka på.

- Jeg føler selv at sjikane ikke dominerer boka. Folk kan selv se om Hagen er en trussel mot demokratiet fordi han ikke respekterer spilleregler i eget parti, sier Simonsen.

Rekordrask
Bare to uker etter at Simonsen leverte manus, har det lille forlaget Eger fått boka ut i butikkene i god tid før julehandelen. Harde utfall mot partileder Carl I. Hagen er lovet i boka.

- Arbeidet med selvbiografien begynte sommeren 2000, lenge før jeg ble uvenner med Hagen. Jeg ville dele noen av mine opplevelser som stortingsrepresentant.

I dag er Simonsen medlem av Demokratene.

- Stiller jeg til valg, blir det for det partiet. Jeg vil vurdere et halvt års tid om jeg vil engasjere meg for fullt for å bli gjenvalgt på Stortinget. Hvis ikke får jeg finne på noe annet å gjøre. Skrive bøker kanskje, sa Simonsen på pressekonferansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere