RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sirkler inn hettemannen

Navnet på den ukjente hettemannen kan ligge i tipsbunken til politiet i Førde. Om lag 80 tips er kommet inn etter at bildene ble offentliggjort.

Politiet har fått en strøm med tips etter offentliggjøringen av bildene for drøye tre uker siden, den 27. august. En rekke tips dreier seg om navngitte personer.

- Flere er sjekket ut, men det gjenstår fremdeles en del navn, sier lensmann Kjell Fonn ved Førde lensmannskontor til TV 2 Nettavisen.

En del av tipsene innholder informasjon om hvor den spesielle genseren kan være kjøpt, eller ikke-navngitte personer som ligner mannen på bildet. Flere vitner har vært inne til vitneavhør etter at bildene ble offentliggjort.

Hettemann ved åstedet
Hettemannen ble fanget opp av overvåkingskamera på Shell-stasjonen i Førde sentrum klokken 09.10 mandag 7. juni, tre timer før liket av sykepleierstudenten Anne Slåtten ble funnet.

45 minutter tidligere har blant annet vitner observert en forvirret og stresset mann med mørk hettegenser komme ut av buskene ved åstedet. Vedkommende gikk mot sentrum.

Etterlyst som vitne
- Tror dere hettemannen kan være Anne Slåttens drapsmann?

- Det vil jeg ikke spekulere på. Jeg understreker at vi etterlyser ham som et vitne, og vi har ikke grunnlag for å gjøre noe annet, sier lensmann Fonn.

Han sier det kan være naturlige årsaker til at hettemannen ikke har meldt seg. Førde-politiet har i løpet av den 3,5 måneder lange etterforskningen etterlyst flere personer gjennom media. I ettertid har disse kunnet gi naturlige forklaringer på hvorfor det har tatt dem så lang tid å melde seg.

- Trenger ditt tips
Det er imidlertid liten tvil om at den mystiske hettemannen er av stor interesse for politiet, og Fonn sier de fremdeles er svært interessert tips fra publikum som kan føre til at vedkommende blir identifisert.

- Ta kontakt dersom du har noe å melde. Overlat heller til oss å bedømme om det du vet kan være viktig. Ditt tips kan være det som får saken til å snu, er oppfordringen fra lensmannen i Førde.

Gir ikke opp
Politiet i Førde har fått ekstra ressurser til å opprettholde trykket i drapsetterforskningen. Rundt 15 politibetjenter deltar i etterforskningen, og lensmannskontoret får fremdeles bistand av Kripos med tre taktiske etterforskere.

- Vi jobber systematisk og grundig gjennom de tipsene vi får. I tillegg holder vi på å kartlegge alle elektroniske spor fra bankterminaler og minibanker drapshelgen og tiden før. Også telefonutskrifter og videoopptak blir gjennomgått og kryssjekket opp mot tips og bankutskrifter, sier Fonn til TV 2 Nettavisen.

Sykepleierstudenten Anne Slåtten (23) ble drept i Førde 6. juni i år.

Hun var på vei fra sitt hjem i Hamretunet utenfor Førde til Helsetunet i Førde da noen overfalt og drepte henne ved Angedalsvegen.

Hun forlot sitt hjem 06.50 søndag morgen. Hun ble sitt sett langs Angedalsvegen mellom 07.10 og 07.15.

Slåtten ble funnet av letemannskaper ved 12.30 tiden dagen etter.

Arbeidet er en tidkrevende prosess, men Fonn er like optimistisk med tanke på en oppklaring i dag som han var i ukene etter drapet.

- Denne saken skal vi oppklare og vi skal snu på de steinene som er å snu. Vi har på ingen måte gitt opp, sier lensmannen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere