Sirkler inn knivmennene

Politiet tror de i løpet av søndag vil pågripe gjerningsmennene som knivstakk en 16-åring fredag kveld. Datatilsynet vil fjerne kameraet som filmet overfallet.

23.04.06 11:47

Seks menn er mistenkt for knivstikkingen.

- Vi mener å vite hvem som sto bak overfallet og håper å pågripe fra fire til seks personer i løpet av dagen, sier vaktleder Oddleif Sveinungsen ved Kriminalvakta i Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Trygghetskamera
Bildene fra overvåkingskameraet på 25-bussen kan bidra til å felle gjerningsmennene som knivstakk unggutten i Kjelsåsveien i Oslo fredag kveld. Men Datatilsynet vil fjerne kameraene, skriver VG.

- Dette er trygghetskameraer, ikke overvåking. Vi bruker ikke videoen til å se på hva folk gjør på bussen, men i saker der det skjer noe ulovlig, sier driftsdirektør i Sporveisbussene Helge Leite til avisen.

Anker pålegg
- For politiet hadde nok det beste vært å ha hatt en GPS eller et kamera i nakken på oss alle, sier informasjonssjef i Datatilsynet Ove Skåra til avisen.

Datatilsynet ga i fjor høst beskjed til Sporveisbussene om at overvåkingskameraer som filmer reisende inni bussene må bort. Sporveisbussene har med støtte fra Politiets Fellesforbund, anket pålegget til Personvernnemnda. Leder Jon Bing i nemda sier saken skal behandles på møtet i mai.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.