*Nettavisen* Nyheter.

Sirkler inn «lomme-mannen»

Foto: POLITIET / SCANPIX

Politiet mener det er et par områder som peker seg ut i jakten på den såkalte «lommemannen».

- Vi ser at det er visse områder som peker seg ut som mer attraktive for ham. Det er et par områder hvor han har vært oftere enn andre steder, sier etterforskningsleder Jorid Kile Berg ved Follo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Hun ønsker hvilke to områder i Sør-Norge det er snakk om, men opplyser at etterforskningsledelsen skal ha et møte om nettopp dette på mandag.

- Vi må ha en litt mer klar plan før vi går ut med informasjonen. Det er viktig at det ikke kommer ut informasjon som kan forvirre, og at det ikke blir for mye informasjon til publikum, sier Kile Berg.

Flere etterforskere
Seks etterforskere fra Follo politidistrikt og Kripos har den siste uken jobbet med saken. Neste uke får etterforskningsteamet tilført to etterforskere til fra andre politidistrikt.

«Lommemannen» skal ha lurt minst 100 smågutter over hele Sør-Norge til å beføle ham gjennom lommen.

De første overgrepene skjedde i 2000, mens det siste skal ha skjedd i Sogn og Fjordane i sommer. Politiet tror mannens reisemønster kan avsløre ham.

Ingen tipsstrøm
Siden saken ble kjent har politiet fått inn om lag 200 tips på «lommemannen», blant disse er tips om 15 navngitte personer.

- Jeg vil ikke si at tipsene strømmer inn. Derfor vil vi gå ut og få fokus på enkelte områder, så de personer som befinner seg der kan ta kontakt, sier Kile Berg.

Det som så langt har vært fraværende i tipsene er opplysninger om hvordan mannen forflytter seg rundt. Politiet tror det er snakk om en bil, men mangler altså tips om mulige biler.

- Hva han jobber med er jo også et lite mysterium. Vi har en ide om at han er selger, men vi vet ikke, sier Kile Berg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.