RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sirkler inn mulig drapsmann

Sist oppdatert:
Politiet tror de står overfor et drap på Kongsvinger, og at de har gjerningsmannen innen rekkevidde.

Politiadvokat Rolf Thoresen ved Hedmark politidistrikt sa til TV 2 Nettavisen søndag kveld at det nå er mest sannsynlig at 34 år gamle Cathrine Halvorsen ble drept. Hun ble funnet sittende på knærne ved sofaen i stua med et tøystykke bundet rundt halsen. Politiet mener hun ble kvalt.

Hvis Halvorsen ble drept, mener politiet at hun kjente sin drapsmann. Årsaken er at det ikke er spor etter at noen tvang seg inn i leiligheten. Det tyder på at den drepte kjente gjerningsmannen og slapp ham inn.

TV 2 Nettavisen skrev i helgen at døren var låst da politiet ankom kvinnens bolig fredag, og at nøklene lå i gangen i hennes leilighet. Ytterdøren til leiligheten hadde smekklås.

To mulige gjerningsmenn
Vitner peker ut to personer som mulige gjerningsmenn.

En nær bekjent av Halvorsen skal ha truet henne på livet. Tre venninner bekrefter dette overfor Dagbladet.

Vennen Stein peker ut en annen person. Overfor Dagbladet sier han at Halvorsen ble truet av en person som oppsøkte henne mandag kveld. Han skal ha antastet og truet kvinnen, og sagt at han ville komme tilbake.

Trapper opp
Politiet venter fremdeles på en foreløpig obduksjonsrapport som vil si mer om dødsårsak. Etterforskerne regner med at de mandag vil være sikre på om kvinnen ble drept eller ikke. Både taktiske og tekniske etterforskere fra Kripos har ankommet Kongsvinger.

Mandag vil etterforskningsenheten bli ytterligere forsterket med spesialister fra Kripos. Det betyr at de tar høyde for en intensivering av etterforskningen denne uken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere