RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Siste farvel med Anne Grete

Sist oppdatert:
Høygravid med tvillinger, og med datteren til stede i huset, ble Anne Grete tatt av dage. I dag tar hele bygda et siste farvel.

Mandag for en uke siden ble Anne Grete Vollum (35) funnet drept i boligen sin i Overhalla i Nord-Trøndelag. Tirsdag klokken 11 blir hun begravet fra Ranem kirke.

Hilsen fra datter
Allerede en time før begravelsen var kirken fullsatt, skriver Dagbladet på nett. De som ikke får plass inne i kirken, kan følge seremonien via høyttalere på utsiden. På kisten er det plassert en gul oppsats og en krans med røde blomster formet som et hjerte. Denne er fra datteren som overlevde. «Kjære mamma. Jeg er så glad i deg og savner deg», lyder hilsenen.

Cicilie W. Lian (7) ble også funnet drept i boligen. Hun var på overnattingsbesøk hos Anne Grete, fordi moren var på sykehuset for å føde.

Den lille jenta blir begravet fra samme kirke onsdag.

Trangt om plassen
Bygda med 3.000 innbyggere har vært i sjokk siden dobbeldrapet, og det var ventet at svært mange vil finne veien til kirken for å ta et siste farvel med Anne Grete og Cicilie.

- Kirken har plass til 240 mennesker, men vi regner med at det kommer langt flere, har sogneprest i Overhalla, Anders Hammer, uttalt til Nettavisen tidligere. Han skal forrette i begge begravelsene.

«Det beste mennesket»
- Anne Grete var det beste mennesket jeg noensinne har møtt. Alltid tok hun mennesker til seg, var varm og ga av seg selv. Slik minnes Irene Vatshaug sin beste venninne gjennom de fem siste årene.

Anne Grete var gravid med tvillinger i åttende måned da hun ble drept. Irene skulle være gudmor for den ene.

- Markus og Sindre. Det var det guttene skulle hete, har Irene tidligere fortalt til Nettavisen.

I stedet for å glede seg sammen med bestevenninnen til den nært forestående tvillingfødselen, må hun forberede seg på å ta et siste farvel med Anne Grete.

- Det er så mange som er rammet av denne tragedien. Jeg har mistet min beste venninne, en jente har mistet sin mor. Og jeg klarer ikke slutte å tenke på foreldre til Cicile. De ble foreldre på samme dag som hun ble drept, har Irene sagt.

26-åring siktet
Det var Anne Gretes 9 år gamle datter som meldte fra om dobbeldrapet.

Jenta var til stede i huset i Overhallada moren og Cicilie (7) ble drept. Niåringen satt bundet på et rom i andre etasje og klarte å komme seg løs og ringe sin far om hjelp.

Anne Gretes fraseparerte ektemann, Bahadir Mirzaolimov (26), er siktet for drapene og for å ha forgrepet seg på et av barna.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere