RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siste frist for studier

Teller du ennå på knappene om hvilke studier du skal søke på? I dag går fristen ut for søknad til høyere utdanning. Nesten.

- På grunn av de ulike tidsforskjellene i verden, så stenges ikke muligheten for søknader på nett til Samordna opptak før lørdag klokken 14 i morgen lørdag, sier Henrik Rødsæther i Samordna Opptak til TV 2 Nettavisen.

Men fristen er egentlig fremdeles 15. april. Leverer du søknad på papir, må den leveres på Posten i dag fredag.

Flere søkere
Det har strømmet inn med søknader. I fjor søkte 100.494 personer om en plass for å studere høyere utdanning. Det var en økning på 7,3 prosent fra året før. Samordna Opptak regner med at det trolig blir en liten økning i årets søkermasse. Men de endelige tallene kommer først 29. april.

- Vi trenger noen dager på å gå igjennom alle søknadene, sier Rødsæther.

På nett
I år er for øvrig nettbrukerne svært ivrige. Rødseter antar at mellom 90 og 95 prosent av søknadene blir levert på nett.

Hvis du fremdeles er i tvil over om du skal søke og i så fall hva, kan du ta en titt på utdanning.no. Her finner du en komplett oversikt over offentlig godkjente studier i Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere