RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siste sjanse for jordbær-selvplukk i øst

En svært kort sesong for jordbær-selvplukk er straks slutt på Østlandet. Men andre steder er det nå det starter.

- Årets sesong er blitt svært kort på grunn av all varmen, forteller Gabriela Lundberg, som er ringleder for jordbær ved Landbrukets fagsenter for Østlandet.

En ringerunde som TV 2 Nettavisen har gjort, viser at jordbærsesongen er helt på hell på Østlandet. Jordbærbonde Sverre Hvatum i Larvik er en dem som ser slutten på sesongen.

Går i bølger
- Sesongen varte bare tre uker, mens den ellers kan være mer enn en uke lengre. Bærene våre er snart nærmest å regne som vin. Men det sier seg nesten selv all den tid det har vært 30 grader over tid og bærene inneholder sukker og vann, sier Hvatum, som nå retter fokuset mot bringebærene.

Selv om årets jordbærsesong har vært dårlig med tanke på inntjening, sier han at han ikke er skuffet.

- Nei, nå har jeg drevet med jordbær og landbruk i 35 år, og det er bare å innse at det må gå i bølger når vi lever med naturen. Riktignok fikk vi lav inntjening i år, men neste år blir den kanskje kjempebra, sier han avslappet.

Gabriela Lundberg bekrefter at jordbærsesongen er på hell i hennes distrikt, men sier at det kan være store variasjoner fra sted til sted.

Snart start i Troms
Et av få steder på Østlandet som fortsatt tilbyr jordbær for selvplukk, er Ola Aabys jordbær på Vettre ved Asker. Men også her er det bare noen dager igjen.

Fra Borgevold gård i Vest-Agder får vi opplyst at de antakelig vil tilby selvplukk ut denne uken.

Andre steder i landet er selvplukksesongen selvfølgelig senere, og Jelsa Jordbær i Rogaland er blant dem som for tiden tilbyr selvplukk der.

Ved Askøybær i Hordaland har de begynt å ta imot bestillinger med tanke på snarlig oppstart av selvplukk, og hos Kvalnes Hagebruk i Troms regner de med å starte selvplukksesongen tidligst til uken.

Vet du om et sted hvor det er mulig å drive selvplukk av jordbær, del informasjonen med andre lesere!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere