RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siste utvei for julegave-treiginger

Fristen for å sende pakkepost som skal komme frem til julaften er gått ut for flere dager siden. Men er du virkelig desperat, finnes fremdeles råd.

Er det så viktig for deg at dine kjære mottar pakkene før julaften at du er villig til å betale noen hundrelapper, er det fremdeles ikke for sent. Postens ekspresspakker for bedrifter kan nemlig benyttes også av private.

- Frem til onsdag kan private sende ekspresspakker over natten, forteller informasjonssjef Merete Bergeland Jebsen i Posten Norge til TV 2 Nettavisen.

Å sende en pakke på opptil 35 kilo over natten koster 194 kroner, opplyser hun.

Dør-til-dør
Rekker du ikke å sende ekspresspost heller, finnes en siste løsning.

- Postens datterselskap Box Delivery kjører pakker fra dør til dør samme dag, sier Jebsen.

Også Box Delivery er først og fremst et tilbud til bedrifter, men private kan benytte tilbudet hvis de betaler kontant. Prisen for å sende en pakke innen en av de største byene er 78 kroner pluss moms, innen de litt mindre byene ligger prisen på rundt hundrelappen.

Skal gavene litt lenger vekk, svir det imidlertid mer på pungen: Forsendelser mellom byer i Sør-norge koster 1199 kroner pluss moms for pakker på opptil en kilo. Veier gavene mer, må du betale 35 kroner i tillegg per kilo. Skal pakkene nord for Trondheim, blir det et tillegg på 180 kroner pluss moms, og skal de til Svalbard koster det deg enda 180 kroner. Jo mer det haster, desto dyrere blir forsendelsen.

Send julekortene i morgen
Jebsen kan fortelle at Posten har hatt stor julepågang både når det gjelder pakkepost og brevpost.

- Trykket på pakkepost var nok størst før helgen, mens det er brevpost folk har det mest travelt med i disse dager, sier hun.

Vil du at julekortene skal komme frem til julaften, er det bare å skrive så blekket spruter: De bør helst sendes av gårde på onsdag.

- Det skal ta en til to dager før julekortene kommer frem, slik det er med brevpost til daglig. Men det er alltid litt lurt å være i god tid, oppfordrer Jebsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere