*Nettavisen* Nyheter.

Sitter du på en gullgruve?

Foto: Gullvekten.no

Nå kan du tjene tusenlapper på dine gamle gullsmykker – på nettet.

31.08.09 08:43

Mange nordmenn eier gamle gullsmykker som aldri brukes og som støver ned i skuffer og skap.

Gullet i slike smykker kan være verdt flere tusen kroner, og i mai i år ble den norske nettjenesten Gullvekten.no lansert. Tjenesten er en returkanal for gamle og ødelagte gullsmykker, og brukerne får penger i retur for smykkene de sender inn.

Lang tradisjon
Gjenbruk av smykker er nytt i Norge, men har lange tradisjoner i andre land i Europa og i USA.

- Mange kvinner i Norge vil nok bli svært overrasket over hvor mye gull de har liggende i smykkeskrinet, som de ikke bruker eller kommer til å bruke. Hva er vel da mer naturlig enn å selge smykkene? Samtidig er gullprisen høy slik at salget kan gi et hyggelig bidrag til familiekassen, sier daglig leder Marianne Jahren i Gullvekten.no.

Med stigende gullpriser på verdensmarkedet kan det fort vise seg at mange norske kvinner og menn sitter på en urealisert formue. Kanskje noe å tenke på i disse finanskrisetider?

Kan tjene tusener
Ifølge Jahren har Gullvekten.no allerede mottatt en betydelig mengde smykkegull etter lanseringen for ca tre uker siden. I snitt dreier det seg om 40 gram per innsending. Dette tilsvarer at kunden får om lag 3000 kroner rett inn på kontoen.

40 gram tilsvarer eksempelvis et par-tre ringer, ditto øredobber og et armbånd. Følger det med en klokke eller anheng og halskjeder, kan det fort dreie seg om 100 gram

Klikk her for å lese mer om Gullvekten.no.

Gullvekten.no er et samarbeid mellom, Aurarius AS ved Marianne Jahren og en av Norges største gull- og sølvvareprodusenter, Sigmund Espeland AS.

- Innlevering av gamle og ødelagte smykker og annet gammelt gull har hittil begrenset seg til innbytte mot nye smykker, levering til pantelåner eller salg på ulike markeder. Nå gis norske kvinner og menn mulighet til å selge direkte til Gullvekten.no til en god pris og få oppgjør i kontanter rett inn på bankkonto, sier Jahren

Smeltes om
Gullet som kjøpes, baseres kun på gullinnhold og vekt og tar ikke hensyn til om gullvaren er skadet eller ikke. Alt gull som kjøpes, blir smeltet om og solgt tilbake til industrien. Dette gjør at man aldri vil oppleve å se sine gamle gullsmykker bli omsatt i annenhåndsmarkedet, forklarer Jahren.

I våre naboland, Danmark og Sverige, har tilsvarende tjenester eksistert over noe tid, og blitt svært godt mottatt, ifølge Jahren.

Hun understreker at det er lagt stor vekt på en sikker og diskret håndtering av alt gull som blir sendt inn. Gullet som blir sendt inn, blir smeltet og raffinert og oppgjøret blir overført til innsenderens oppgitte bankkonto.

Forsikret
Ifølge Jahren er tjenesten er enkel og trygg for brukeren. Det eneste som kreves, er at de registrerer seg, enten via hjemmesiden på internett eller via SMS. Deretter vil de motta en forsendelse fra Gullvekten.no med en ferdigfrankert returkonvolutt, avtale og vilkår

- Det er viktig for våre kunder at deres verdigjenstander blir håndtert diskret og trygt. Derfor vil alt gull som sendes inn til oss, smeltes om. I tillegg er alle innendelser med vår ferdigfrankerte returkonvolutt forsikret for inntil 10.000 kroner, fortsetter Marianne Jahren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.