Gå til sidens hovedinnhold

Situasjonen avklart etter jordskred i Kåfjord

Situasjonen vurderes som avklart, og ingen evakueres etter at det gikk et jordskred fra fjellpartiet Indre Nordnes sør for Nordnestunnelen i Kåfjord i Troms.

Sektormyndighetene, Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), politiet, Statens vegvesen og kommunen vurderte situasjonen på et møte mandag klokken 12.

– Det ble besluttet at evakuering ikke blir iverksatt. Politiet, NVE og kommunen har befart området. Det er delt bilder og film fra området i møtet. Værutsiktene ser ut til å være bra fremover, med lite nedbør og rundt 10 grader. Situasjonen anses som avklart per nå, skriver kommunen i en pressemelding.

Det begynte å rase fra Nordnesfjellet i helgen, og mandag kom det større mengder vann og jord. Den kommunale veien er delvis skylt bort, og skredmassene gikk ut over det ene kjørefeltet på E6, som er delvis fremkommelig, skriver Nordlys.

Ifølge NRK ble ni beboere i fire hus evakuert mandag formiddag, før den videre skredfaren var vurdert.

– Vi anbefalte de berørte å finne et annet sted å bo. Men tilbakemeldingene nå er at det er trygt. Og det er selvfølgelig gode nyheter. Vi vil holde et lite øye med området fremover. Det har vært mye vann og høye temperaturer den siste tiden, sier ordfører Bernt Lyngstad i Kåfjord til Nordlys.

NVE og Statens vegvesen planlegger i samråd med kommunen tiltak for å sikre atkomst til boliger og planlegging av nytt bekkeløp for å definere ny vannvei.

Indre Nordnes er ifølge NVE et ustabilt fjellparti som ligger på østsiden av Lyngenfjorden i Kåfjord kommune. Det ligger langs samme fjellside som de ustabile fjellpartiene Jettan og Midtre Nordnes.

(©NTB)