*Nettavisen* Nyheter.

Siv Jensen: - Avskyelig terrorhandling!

AVSKYELIG: Finansminister Siv Jensen synes det er grusomt at Paris er rammet av terror.

AVSKYELIG: Finansminister Siv Jensen synes det er grusomt at Paris er rammet av terror. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Reaksjonene er sterke etter terrorangrepene i Paris.

14.11.15 10:12

Minst 120 personer ble drept i flere ulike terrorangrep i Paris fredag kveld og natt til lørdag, og en hel verden er i sorg.

Politikere og statsledere reagerer sterkt på terroren.

- Grusomme nyheter fra Paris. Mine tanker går til ofrene og deres familier. Avskyelig terrorhandling! Vive la France! skriver Frp-leder og finansminister Siv Jensen på Facebook.

Les også: UD: – Ingen indikasjoner på at nordmenn er drept
Les også: Åtte angripere døde – sju sprengte seg selv

Ap-leder Jonas Gahr Støre fordømmer også angrepet i Paris.

- Jeg fordømmer terroren og volden i Paris. Vi er alle sterkt beveget av bildene og skildringene fra det mest omfattende angrepet på Paris siden andre verdenskrig, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til NTB søndag morgen.

- Grusomme nyheter

Ap-nestleder Hadia Tajik reagerer også sterkt.

- Grusomme nyhende frå Paris. Solidaritet og støtte til alle gode franskmenn som står midt i det, skriver Tajik på Twitter.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) kaller det «uvirkelig ondskap».

- Uvirkelig ondskap i Paris. Min sympati og sorgfulle tanker til det franske folk. Frihet, Likhet og Brorskap skal vinne over terror og barbari, skriver Solvik-Olsen på Twitter.

Statsminister Erna Solberg (H) sier hun er forferdet etter angrepene i Paris.

- Mine tanker går til dem som er berørt av angrepene, og det franske folk, skriver statsministeren på Twitter.

Utenriksminister Børge Brende påpeker at demokratiet alltid vil vinne.

- Grusomme nyheter fra Paris. Mine tanker går til ofrene, deres familier og Frankrike. Demokratiet vil alltid overvinne terror. Vi står sammen, skriver Brende.

Også Venstre-leder Trine Skei Grande reagerer sterkt.

- Grusomt at Paris igjen rammes av terror. Omfanget er hjerteskjærende og våre tanker i dag går til alle berørte og ofrene, skriver hun på Twitter.

Stortingspresident Olemic Thommessen kondolerer.

- Jeg vil på vegne av Stortinget uttrykke vår dype sorg og deltakelse overfor alle som er rammet av de forferdelige angrepene i Paris. Våre tanker går til hele det franske folk, sier Thommessen.

Et kondolansebrev vil bli sendt til presidenten i det franske senatet, Gérard Larcher, og presidenten i Frankrikes nasjonalforsamling, Claude Bartolone.


- Kampen vil bli nådeløs

Frankrikes president François Hollande gjorde det klart at kampen mot terrorister vil bli nådeløs da han besøkte ett av åstedene for terroren natt til lørdag.

- Når terrorister er i stand til å gjøre slike grusomheter bør de vite at de vil bli møtt med et Frankrike som er bestemt, et Frankrike som er samlet, et Frankrike som står sammen, et Frankrike som ikke lar seg skremme, selv om vi i dag er uendelig beveget av denne tragedien, sa Hollande utenfor konsertlokalet, sier Hollande.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Frankrikes president François Hollande (i midten) snakker med pressen nær konserthallen der over hundre mennesker ble drept i et terrorangrep fredag 13. november. Foto: Miguel Medina (Afp)


Statsledere over hele verden reagerer sterkt på det som har skjedd.

Sveriges statsminister Stefan Löfven kaller angrepet for feigt og motbydelig, og sier at det var rettet mot både «Frankrike, demokratiet og vår menneskelige verdighet».

- Vi må aldri la oss beseire, sier han til nyhetsbyrået TT.

- Utfordring uten sidestykke

Spanias utenriksminister Jose Manuel Garcia Margallo sier at angrepet viser at «vi står overfor en utfordring uten sidestykke, en enorm ondskapsfull utfordring».

Den første offisielle reaksjonen fra en leder utenfor Frankrike kom imidlertid fra USAs president Barack Obama.

- Vi vil gjøre det som trengs for å jobbe sammen med det franske folk og med land rundt omkring i verden for å stille disse terroristene til ansvar, sa Obama.

Angrepene blir også fordømt på det sterkeste av Tysklands statsminister Angela Merkel, som sier hun er dypt sjokkert over angrepene. Storbritannias David Cameron sier at «vi vil gjøre det vi kan for å hjelpe», mens både Israel og Tyrkia varsler at landene vil gjøre det de kan for å bekjempe terror sammen med Frankrike.

Følg NTBs livedekning av Paris-terroren:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.