Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siv Jensen inhabil i Andresen-saker

INHABIL: Finansminister Siv Jensen leie av hytta til Johan H. Andresen gjør nå at hun er inhabil i saker knyttet til milliardæren.
INHABIL: Finansminister Siv Jensen leie av hytta til Johan H. Andresen gjør nå at hun er inhabil i saker knyttet til milliardæren. Foto: (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) ble fredag oppnevnt som settestatsråd for finansminister Siv Jensen.

Oppnevningen i statsråd gjelder ved behandling av saker hvor Jensen på grunn av sin tilknytning til forretningsmann og milliardær Johan H. Andresen og Ferd AS er inhabil eller ønsker å fratre fordi hun er nær grensen for inhabilitet.

Bakgrunnen for oppnevningen er at Jensen har inngått to leieavtaler med Andresen, som også leder oljefondets etikkråd, og som har skapt reaksjoner fra flere hold.

Les også: Kristin Andresen snakker ut om DN og Siv Jensen

40.000 i hytteleie

Den ene avtalen omhandler bruksrett til en «gul hytte, badehus og stabbur», til en årlig leiepris på 40.000 kroner.

Den andre avtalen omhandler leie av båtplass for sommeren 2018, og prisen for dette er satt til 13.350 kroner.

Hytta ligger på Grimsøya like utenfor Sandvika i Bærum. Den har innlagt vann og toalett, men skal være svært enkel og ifølge Andresen «kondemnabel» før Jensen innledet leieforholdet og selv gjorde restaureringsarbeider.

Les også: Her er hytta som Siv Jensen leier av milliardær Johan H. Andresen

Gjengs leie

Hytteleien har fått mye oppmerksomhet, og Ap, SV og Rødt har stilt spørsmål ved om hytta er så billig at avtalen er å regne som en gave, noe som kan skape mistanke om uheldige bindinger mellom finansministeren og Andresen-familien.

Finansminister Siv Jensen har hele tiden framholdt at hun mener hytteavtalen tilsvarer gjengs leie og har ingen planer om å si opp leieforholdet.

. Jeg har vært opptatt av å opptre ryddig og korrekt, og jeg har hele tiden ansett dette som en ordinær, privat leieavtale inngått på markedsmessige vilkår. Jeg har ikke tenkt å si opp leieforholdet, sa Jensen til E24 i midten av november.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!