– Dette er et svik mot den tilliten han er vist som stortingsrepresentant og Frp-politiker. Jeg er glad for at Mazyar Keshvari innrømmer forholdene og beklager. Dette er en svært alvorlig sak det må ryddes opp i, skriver Jensen i en epost til NTB.

Les også: Stortinget har anmeldt Mazyar Keshvari

Hun påpeker imidlertid at partiet også er opptatt av å ta vare på Keshvari, som hun omtaler som en nær kollega som står i en svært vanskelig sak.

– Denne saken får konsekvenser for Mazyar Keshvaris politiske karriere. Som politiker er du avhengig av tillit. Den tilliten har Mazyar Keshvari misbrukt. Men dette er først og fremst en sak mellom Stortinget og Mazyar Keshvari. Som parti vil vi følge opp det partimessige i våre organer. Han er for tiden sykmeldt og ikke aktiv i noen verv, skriver hun.

Les også: - Keshvari må politianmeldes, mener Bjørnar Moxnes

Keshvari har ifølge Aftenposten levert udokumenterte reiseregninger for 290.000 kroner. Avisen kan dokumentere at han har vært i hjembyen Oslo samtidig som det er levert krav på 36.000 kroner.

Torsdag ettermiddag ble det kjent at Stortinget har anmeldt Keshvari til politiet.

- Saken er alvorlig. Vi er opptatt av å få brakt på det rene hva som er skjedd. Derfor har vi valgt å anmelde. For å få saken belyst, komme til bunns og vurdere om det er grunnlag for straffeforfølgelse, sier Stortingets direktør, Marianne Andreassen, til NTB

Les også: Solberg: Keshvari og Stortinget må rydde opp i reiseregningssaken

Solberg: - Ikke representativt for politikerstanden

– Det skal slås hardt ned på. Vi må ha ryddige forhold, sier statsminister Erna Solberg (H) om at Frps Mazyar Keshvari har levert fiktive reiseregninger.

– Alle sånne saker om at man ikke har fulgt lovverk bidrar til å svekke tillit. Samtidig tror jeg mange ser at enkelthandlinger fra enkeltrepresentanter ikke er representativt for politikerstanden i Norge. Men det er klart vi har ansvar for lover og regler og skal følge lover og regler, sier Solberg, som møtte norske pressefolk i Brussel torsdag.

(©NTB)