RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siv Jensen om sex-ryktene i 2012: - Vi har sviktet som parti


Frp-leder Siv Jensen.
Frp-leder Siv Jensen. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Frp-leder Siv Jensen holder fast ved at hun ikke husker noe varsel om sexrykter knyttet til Ulf Leirstein i 2012.

Hvordan er det mulig ikke å huske at Jon Jæger Gåsvatn var på kontoret ditt med varsler om trekantsex med mindreårige? fikk Frp-leder Siv Jensen spørsmål om i Dagsnytt 18 tirsdag. Hun holder fast ved at hun ikke husker et slikt møte og et slikt varsel.

Les også: Husker ikke i tvilsomt selskap

- Husker ikke dette

- Jeg skjønner godt at dette fremstår underlig, men hadde jeg sagt noe annet, hadde jeg løyet. Sannheten er at jeg ikke husker dette. Jeg har gjennomgått kalenderen min for disse dagene, og det er ikke spor av dette. Men det som er viktig er at vi burde ha grepet tak i dette, sa Siv Jensen i intervjuet.

Hun beklaget at partiet ikke tok dette på alvor den gangen.

- Jeg ser at dette ikke er et stolt øyeblikk for Fremskrittspartiet, svarte Jensen og sa at «Frp har sviktet som parti».

Jensen erkjenner at det er åpenbart at det har versert rykter og påstander  som partiet burde ha grepet fatt i den gangen i 2012.

- Vi må i mye større grad skriftliggjøre ting. Har vi et varsel, så har vi rutiner på dette, men det som var en snakkis ble ikke håndtert på den rette måten av partiledelsen.

Lid: - Konfronterte Leirstein

Assisterende generalsekretær Øystein Lid bekrefter overfor NRK at partiet allerede i 2012 var varslet om saker rundt Ulf Leirstein.

- Jeg holder på å ettergå dette nå, svarte Siv Jensen i Dagsnytt 18.

– Jeg har vært kjent med et rykte om Ulf Leirstein fra 2012, som omhandlet trekantsex. Jeg konfronterte Ulf Leirstein med ryktene, og de ble avvist. Det var da ikke mulig å komme lenger i saken. Opplysningene om en mindreårig har jeg ikke vært kjent med før nå, opplyser Lid i en tekstmelding til NRK.

Har fått inn åtte varsler

Fremskrittspartiet har siden oktober fått inn åtte varsler eller bekymringsmeldinger, inkludert saken som omhandler Ulf Leirstein, ifølge NTB.

Tidligere har partiet sagt at det dreide seg om fem saker, men tirsdag kunne assisterende generalsekretær Øistein Lid opplyse at tallet er åtte.

Sakene har varierende alvorlighetsgrad, ifølge Lid.

- Alle varsler blir behandlet og fulgt opp av vårt organisasjonsutvalg i henhold til våre retningslinjer. Vi kommenterer ikke intern saksgang på varsler/bekymringsmeldinger, svarer Lid ifølge NTB.

Les også: – Jeg varslet Siv om Leirstein-saken

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere