*Nettavisen* Nyheter.

Siv Jensen står på sitt – vil ikke forhandle mer om bompenger

 

Siv Jensen på vei til søndagens ekstraordinære landsstyremøte. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Siv Jensen har gitt klar beskjed til regjeringspartnerne om at de alle må bli ferdige med bompengesaken. Hun holder fast ved at Frp ikke vil forhandle mer.

Onsdag kveld møttes partilederne i Høyre, KrF og Venstre for nye bompengesamtaler i statsministerboligen, mens Frp-lederen glimret med sitt fravær.

– Jeg vet ikke hva de gjorde, sier Siv Jensen i et intervju med Dagbladet.

De siste dagene har hun vært tydelig på at Frp anser saken som ferdig forhandlet, etter at landsstyret i partiet søndag sluttet seg til en skisse for hvordan striden kunne løses. Skissen ble umiddelbart avvist av Venstre.

– Vi hadde holdt på i to måneder, vi hadde kommet til et punkt der vi gikk i ring. Vi kom ikke videre. Da må man forankre da. Så er det en ærlig sak at Venstre ikke liker dette, men en forankring måtte skje. Vi har forankret, vi er fornøyd – vi jubler ikke, men sier at dette er greit. Da er vi ferdige, og vi må gå videre, sier Jensen til avisen.

Hun avviser at det skal finnes noe nytt kompromiss i regjeringen.

– Vi har ikke noen grunn til å forhandle noe mer, vi kjenner hverandres posisjoner! Uansett hvor mange møter til jeg sitter i, så har jeg bare én plan: Det er å sørge for at vi får ned bompengebelastningen, sier Jensen.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.