RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siv Jensen varsler asyl-innstramminger

Det er viktig at vi både jobber med kostnadsreduserende tiltak og ikke minst at vi jobber med innstrammingstiltak som også kan være med på å påvirke strømmen av asylsøkere fremover, mener finansminister Siv Jensen.
Det er viktig at vi både jobber med kostnadsreduserende tiltak og ikke minst at vi jobber med innstrammingstiltak som også kan være med på å påvirke strømmen av asylsøkere fremover, mener finansminister Siv Jensen. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Finansminister og Frp-leder Siv Jensen sier det er helt nødvendig å stramme inn på tilbudet asylsøkerne får når de kommer til Norge.

Nettavisen oppdaterer artikkelen.

Utfordringen med å få neste års statsbudsjett til å gå opp, samtidig som asylregningen skal betales, vil bli et sentralt tema på Fremskrittspartiets landsstyremøte i helgen.

Partiets seier i forslaget til statsbudsjett om økt utbetaling til gifte og samboende pensjonister er under angrep fra stadig flere av de andre partiene.

Her kan du tipse Nettavisens journalister på mail, eller ring 02060.

Nøkternt tilbud

Men Jensen sier til NTB at for henne handler det om å få asylutgiftene ned. Det er også tidligere blitt kjent at UDI betaler 240.000 i måneden for leie av campinghytter for å huse asylsøkere.

– Kostnadene forbundet med å ta imot asylsøkere er for høye, og det er nødvendig med kostnadsreduserende tiltak, sier finansministeren.

Hva slags kutt hun eller partiet vil foreslå gjenstår å se:

– Asylsøkerne skal få et godt og forsvarlig, men nøkternt tilbud når de kommer til Norge. Derfor må vi kritisk gjennomgå de ordningene vi i dag har for om mulig å gi et tilbud på rimeligere måter, sier hun.

KOMMENTAR: Flyktninger må vente på permanent opphold

Bremse

Det har vært spekulert mye i hvor mange asylsøkere som kommer til å komme til Norge neste år.

Frps landsstyremøte kommer også til å foreslå flere tiltak som er ment å skulle begrense antall asylsøkere som vil til Norge, varsler partilederen.

– Veksten i antall asylsøkere som kommer til Norge kan ikke fortsette. Vi er nødt til å få tilstrømmingen under kontroll. Norge kan ikke ha ordninger som er så gode at flere enn det som er naturlig velger Norge som mottaksland, sier Jensen til NTB.

KrF-leder Knut Arild Hareide har også signalisert til Nettavisen at de vil støtte tiltak fra Frp i asylsaken.

Regjeringen ventes å komme med tilleggsproposisjonen til statsbudsjettet for håndtering av asylsøkerstrømmen fredag til uka.

– Antallet asylsøkere vil føre til betydelige praktiske og økonomiske utfordringer i tiden fremover. Dette jobber regjeringen nå med å håndtere, og vi vil snart presentere en sak for Stortinget, sier Jensen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere