RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Holm, Morten (Scanpix)

Siv Jensen vil anmelde Krekar

Sist oppdatert:
Mulla Krekars trusler gjør at Frp-leder Siv Jensen vil politianmelde ham.

Oslo (NTB): Frp-leder Siv Jensen er i harnisk etter Krekars siste uttalelser og er rasende for at politiet ikke reagerer umiddelbart.

Mulla Krekar truer med at hvis han blir drept etter å ha blitt tvunget ut fra Norge, vil personen som står ansvarlig også dø.

- Min død vil koste det norske samfunnet. Om for eksempel Erna Solberg kaster meg ut av landet og er årsak til at jeg dør, så vil hun lide samme skjebne, sa Krekar under en pressekonferanse torsdag.

- Jeg vet ikke av hvem. Ansar al-Islam, Al-Qaida, jeg vet ikke. Hvem som helst, sa Krekar, som tidligere ledet geriljaorganisasjonen Ansar al-Islam.

Pressekonferansen ble holdt i det internasjonale pressesenteret i Oslo, og norsk presse fikk ikke slippe inn, melder TV 2. Krekar vil ikke lenger snakke med norske journalister.

Krekars advokat, Brynjar Meling, oppfordrer folk å politianmelde Krekar om de mener uttalelsene er straffbare. Siv Jensen tar Meling på ordet.

- Kan ikke true seg til opphold
Erna Solberg sier til TV 2 at hun ikke setter pris på truslene fra Krekar. Til TV 2 Nyhetene sier hun at Mulla Krekar ikke kan true seg til å bli i Norge.

- Det føles jo selvfølgelig ikke behagelig, samtidig som jeg mener at det skal ikke jeg ta innover meg. Jeg regner med at norsk politi går gjennom den type uttalelser og ser om de rammes av norsk straffelovgivning. Og uansett føler jeg meg ganske så trygg på at mullah Krekar ikke kan true seg til å bli i Norge, sier Solberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere