Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siv raser mot VG

Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
Sist oppdatert:
Les Siv Jensens tordentale mot det hun mener er dobbeltmoral i VG.

I over tre strake uker kjørte VG den ene artikkelen etter den andre om politikernes firmabiler. Nå kommer det frem at avisen selv har 110 firmabiler i garasjen.

Påtroppende partileder i Frp, Siv Jensen, er blant dem som har fått unngjelde av VGs kritiske journalistikk om politikerbilene. Overfor fagbladet Journalisten raser hun mot VGs dobbeltmoral og mener de burde gått i seg selv.

- Er dette dobbeltmoral? spør Journalisten.

- Ja, men det er jo ikke første gang. Det er noe med at journalister bruker veldig mye tid og krefter på å granske andre menneskers gjøren og laden. Jeg har ofte sett journalister skrive om ting, der de selv sitter så til de grader i glasshus at det er kvalmt. Men de kan gjøre det fordi de løper ingen særlig risiko for å få hele livet sitt smurt utover førstesiden i landets største avis. Fordi journalister ikke selv lever et liv i særlig offentlighet, kan de tillate seg å gå på akkord med de fleste prinsipper. Det irriterer livet av meg, sier Siv Jensen.

VGs sjefsredaktør Bernt Olufsen sier til Journalisten at det er stor forskjell på offentlig og privat virksomhet og ser ikke noe problematisk i at avisa har kjørt så hardt mot politikernes firmabiler når VG selv besørger sine ansatte med firmabiler.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!