*Nettavisen* Nyheter.

Sjåfør kjørte inn på gangvei. Her legger politiet seg på hjul

På E39 utenfor Molde svingte sjåføren inn på gangveien, med politiet i helene.

14.05.15 22:35

Politiet hadde kort tid i forveien fått tips om mistenkelig kjøring. Sjåføren var blant annet observert i motsatt retning på E39 - kjørende helt ute på den hvite stripa.

Da politipatruljen påtraff mannen, hadde han snudd og kjørte den andre veien - mot Molde sentrum. Ved Årø, litt øst for sentrum, svingte sjåføren inn på gang- og sykkelveien der den vinglete kjøringen fortsatte, mens politiet satte på blålys og fulgte etter for å stoppe den farlige ferden.

En familie på biltur tok videoopptak og la det ut på Facebook. Opptaket, som nå deles flittig, viser hvordan ferden ender like før det kommer noen gående imot på gangveien.

- Heldigvis gikk det bra, sier operasjonsleder Øyvind Sund ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt om situasjonen torsdag der en eldre bilfører svingte av E39 og kjørte inn på gang- og sykkelveien.

Det hele skjedde midt på lyse dagen. Ved 16-tiden fikk politiet stanset personbilen. Føreren, en mann fra Molde i 60-årene, ble sendt til sykehus for sjekk.

- Han skal nå være utskrevet, sier operasjonsleder til Nettavisen og forklarer at mannen skal ha fått et illebefinnende.

- Det kom flere meldinger på den merkelige kjøringen, og det gjorde at politiet rykket ut. Heldigvis ble ingen personer skadet, sier Sund.

Bilføreren blir anmeldt og får førerkortet beslaglagt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.