*Nettavisen* Nyheter.

Sjåføren kan være fotografert

Fotobokser på begge sider av stedet der en ung kvinne ble kjørt ned og drept på riksvei 120 i Rælingen natt til søndag, kan gi politiet viktige spor i etterforskningen.

26.10.03 15:00

- Vi har ennå ikke fått brakt på det rene om det var film i kameraene, sa etterforskningsleder Trond Øren til NTB ved 13.30-tiden søndag.

Han sier politiet også skal gå gjennom alle andre videoopptak som er gjort i området, for eksempel på bensinstasjonene.

- Vi har etterlyst en grå personbil som er observert i området ved sekstiden, men føreren har ennå ikke meldt seg, sier Øren.

Riksvei 120 går fra Lillestrøm og sørover til Enebakk og ender først på E18 ved Elvestad. Åstedet ligger like sør for Lillestrøm i Akershus fylke.

Bildrap

Den foreløpige obduksjonsrapporten vil ikke foreligge før tirsdag. Skadene på den unge kvinnen, som var bosatt på Nedre Romerike, gjør at etterforskernes hovedteori er at en bil har kjørt henne ned mens hun gikk i veibanen.

Kvinnen hadde deltatt i en privat fest arrangert av motorsykkelklubben Hogriders på Åsvang samfunnshus.

De fleste festdeltakerne ble søndag formiddag avhørt av folk fra politiet i Lillestrøm og folk fra Rælingen lensmannskontor.

Det er få observasjoner som er gjort, og politiet er svært interessert i at bilister som har kjørt på riksvei 120 i morgentimene søndag melder seg.

Det var en forbipasserende bilist som oppdaget kvinnen i veibanen og slo alarm. Hun var da fortsatt i live, men døde før hun kom til sykehus.

Politiet har gransket åstedet inngående, men det er ikke kjent om det er gjort funn som kan knyttes til en bestemt biltype.

Uaktsomt drap

Politiadvokat Håvar Undeland sier til NTB at den strafferettslige reaksjonen, dersom politiets teori viser seg å være riktig, kan bli uaktsomt drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

Det siste har sin bakgrunn i at en bilist har etterlatt en skadet person i hjelpeløs tilstand.

Strafferammen vil kunne gå helt opp mot seks års fengsel.

- Det er altfor tidlig å uttale seg om en eventuell siktelse før vi har fått klarhet i hendelsesforløpet, sier Undeland.

- Før obduksjonen foreligger, kan vi heller ikke si med hundre prosent sikkerhet at kvinnen ble påkjørt mens hun gikk i veikanten, men det er foreløpig ikke noe som tyder på at hun har ligget på veien og vært skadet før hun ble truffet av en bil, sier Undeland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.