Gå til sidens hovedinnhold

Sjåførene satt fire døgn i vogntog: Nå har de fått uventet hjelp

Eieren ville ikke betale de to mennene løs.

Det polske vogntoget har stått fast i Tjernfjellet i Junkerdalen i Saltdal siden fredag, ettersom sjefen til de to sjåførene ikke har ønsket å betale for bilberging. De to ukrainske mennene har siden bodd i vogntoget, fortvilet over at sjefen ikke hjelper dem ut av knipa.

Les mer: Vogntoget har stått fast i fire dager: - Sjefen til sjåførene nekter å betale

Tirsdag bestemte Rognan Bilberging seg for å hjelpe de to.

Robert Johansen og Frode Aronsen i bilbergingsselskapet hentet de to sjåførene, og tok dem med ned på Saltdal Turistsenter hvor de fikk spandert frokost av Ann-Catharina Hissink.

Deretter fikk de to bilbergne traileren løs.

- Vi begynte jo til slutt å synes synd i de to sjåførene, som har sittet i bilen når vi har passert forbi hver dag. Så vi fant ut at som en julegave skulle gi dem en gratis berging, sier Johansen, som er daglig leder og påpeker at dette er en engangsforeteelse.

Johansen sier til Nettavisen at de har kommunisert via google translate, ettersom mennene ikke kan engelsk.

De to sjåførene har prøvd å få tak i sin sjef, men at han har lagt på når de ringer.

- Nå gleder de seg bare til å komme hjem etter denne strabasiøse Norges-turen.

Les også: Først blir det glatt, så kommer snøen, så blir det kaldt

Blir stoppet

Johansen sier traileren er en toakslet bil med tralle, som ikke er egnet for norske vinterveier ettersom den ikke får tilstrekkelig trykk på drivhjulene slik at de kommer seg opp bakkene.

- Traileren hadde relativt gode vinterdekk, men hadde bare en hel kjetting igjen etter at de har hatt problemer den siste uken i Salten.

Etter at bergingen var startet, ble Rognan Bilberging kontaktet av Biltilsynet.

- Traileren vil bli stoppet på tollstasjonen i Junkerdal, hvor den vil bli nektet videre transport, før eieren har betalt bergingen, og ordnet kjettinger til hele vogntoget.

Vogntoget har en last på rundt 20 tonn, og er eid av et polsk firma.

- Vi vil oppfordre alle til å boikotte dette firmaet i fremtiden. Det er jo beklagelig at arbeidsgiveren gir blanke faen i sine sjåfører, og lar de sitte i lastebilen i flere dager, sier Johansen til Nettavisen.

Ikke til hinder

Veitrafikksentralen og politi har visst om vogntoget siden det satte seg fast fredag, men ettersom bilberging ikke ble betalt eller det ikke ble regnet som fare for annen trafikk, ble altså vogntoget stående.

- Vogntoget er ikke direkte til hinder for trafikken, men alle som skal forbi er nødt til å kjøre i motsatt kjørefelt. Det er urovekkende at systemet tillater et vogntog å stå slik i nesten fire dager, uten å gjøre noer, sa uttalte Robert Johansen til AN tidligere tirsdagen.

Les også

Irritert Hergeirsson etter Spania-seier

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken