RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjåfør tiltalt for trippeldrap

Sist oppdatert:
Politiet mener 22-åringen kjørte for fort og derfor er ansvarlig for at tre av passasjerene hans ble drept.

22-åringen er tiltalt for uaktsomt drap på tre personer etter bilulykken ved Hitra utenfor Trondheim 29. april 2004. To kvinner og en mann i alderen 19 og 20 år døde i ulykken. Totalt var det fem personer i bilen.

Ulykken skjedde, ifølge tiltalen, ved at 22-åringen kjørte bilen i for høy fart. I en venstrekurve skal han ha mistet kontroll over bilen slik at den traff autovernet.

Deretter skrenset bilen sideveis, før den traff en fjellvegg på motsatt side av veien med taket først. Det har aldri vært mistanke om promille i forbindelse med dødsulykken.

Ifølge 22-åringens advokat, Christian Lund, fikk mannnen selv store hodeskader i ulykken.

- Han husker i dag ingenting av ulykken, sier Lund til TV 2 Nettavisen.

Ifølge advokaten er det siste mannen husker bruddstykker fra påsken 2004. Lund har liten forståelse for at det er tatt ut tiltale mot mannen.

- Dette er en tragedie for alle involverte parter, og jeg kan vanskelig se nødvendigheten i å ta ut tiltale i denne saken, sier Lund til TV 2 Nettavisen.

Sjåføren skal etter ulykken ha blitt truet av flere venner av de som omkom. Dette ønsker ikke advokaten å kommentere.

Politiet mener 22-åringen har kjørt for fort forut for ulykken. Det er ikke angitt i tiltalen hvor fort politiet mener at mannen har kjørt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere