RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Terje Bendiksby (SCANPIX)

Sjåføren blåste rødt etter bussvelt

Sist oppdatert:
Politiet mistenker sjåføren av ulykkesbussen som veltet utenfor Hønefoss tirsdag for å ha kjørt med promille.

Den russiske sjåføren av ulykkesbussen ble bedt om å ta en enkel promilletest i etterkant av ulykken, og skal da ha blåst rødt.

- Utifra resultatet av alkotesten vi tok av bussjåføren, har vi god grunn til å tro at mannen kjørte i alkoholpåvirket tilstand, sier politioverbetjent Arne Erik Håkonsen ved Nordre Buskerud politidistrikt til TV2 Nettavisen.

Politiet tok alle obligatoriske prøver, deriblant utvidet blodprøve, av den russiske sjåføren.

Politioverbetjenten forteller at blodprøven de har tatt er oversendt Folkehelseinstituttet og at de vil motta prøveresultatet om noen dager. Først da vil det kunne sies med sikkerhet om sjåføren kjørte ulykkesbussen med promille i blodet eller ikke.

Ti av i alt 45 russiske turister måtte på sykehus etter at turistbussen på vei fra Oslo til Flåm kjørte av veien og gikk rundt på E16 vest for Hønefoss tirsdag morgen.

Språkproblemer
Etterforskningen av ulykken tar tid på grunn av språkproblemer. Ett av problemene er at politiet mangler vitner, bortsett fra dem som var i selve ulykkesbussen.

- Vi har i utstrakt grad brukt tolk i vitneavhør av dem som var i bussen. Det har vært en vanskelig prosess, sier Håkonsen til NTB.

Alvorlige bruddskader
I alt fikk 21 personer behandling for skader etter ulykken. Ti av de skadde ble kjørt til Ringerike sykehus, men ingen har livstruende skader. Ved Ringerike sykehus i Hønefoss får NTB opplyst at fire eller fem av de skadde blir utskrevet i løpet av onsdag.

Politiet betegner det som rent hell at ingen omkom i ulykken. Taket på kjøretøyet var kraftig trykt inn på de bakerste seteradene, ruter var knust og dieseltanken sprang lekk etter rundvelten.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere