RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjåførene frykter nattrutene

Tides bussjåfører på nattbussene til Nordhordaland sykemelder seg for å unngå å kjøre nattbussrutene.

(iBergen.no): Forholdene for sjåførene på nattbussene til Nordhordaland har blitt betraktelig verre det siste året, ifølge verneombudet for Tide Buss, Lef Szajnfeld. Til Bergensavisen forteller han at de opplever at ungdommene drikker mer, og at sjåførene opplever stort ubehag når de forsøker å roe ned gemyttene blant fulle passasjerer.

- Trusler og grov sjikane er blitt vanlig. «Vi vet hvem du er, hvor du bor, hvor barna dine går på skole, jeg skal knuse trynet ditt» er blitt vanlig å høre. En kollega av meg ble nylig spyttet på, noe som var fryktelig fornedrende. Andre passasjerer krymper seg i setene. Vi bruker også mye ressurser på å tørke spy og rydde opp, slik at bussene blir forsinket, sier Szajnfeld til BA.

Enkelte sjåfører orker rett og slett ikke å kjøre nattrutene lenger, og flere kommer med sykemeldinger for å slippe natteskiftene. Tide har ikke plikt til å kjøre disse nattrutene i Bergen, og om problemene fortsetter betyr det at nattbusstilbudet mellom Bergen og Nordhordaland kan ryke.

Politiet i Meland og Lindås deler bussjåførenes bekymringer, og bekrefter at også de merker at alkoholforbruket, og problemene knyttet til dette, har økt det siste året. Lensmann Einar Vatle i Lindås og Meland forteller til BA at de har brukt stadig mer ressurser spesielt rettet mot nattbussavgangene.

Tide fikk fra i høst av konsesjon til å ha kameraovervåking på bussene, noe de håper vil redusere trusler og vold mot sjåfører og passasjerer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere