RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjefen smugleste pasientjournalen

Sist oppdatert:
Før jobbintervjuet sjekket sykehuslederen journalen til jobbsøkeren. Snokingen ble oppdaget av årvåkne ansatte på dataopplæring.

Mannen er nå omplassert til en konsulentstilling etter at det ble avslørt at han ved flere anledninger har snoket i sykehuset i Mosjøens databaserte arkiv over pasientjournaler.

I tillegg til episoden der han sjekket følsomme opplysninger om en jobbsøker dagen før jobbintervjuet, opplevde en tidligere ansatt kvinne å ikke få tilbake jobben etter permisjon og attføring. Hennes journal var i mellomtiden gjennomlest av den administrative lederen, skriver VG.

Ansatte fant dataspor

Datasnokingen ble avslørt ved en tilfeldighet. En gruppe ansatte på dataopplæring fant spor etter lederen i datafilene. Mannen avviser overfor avisen at han på noen måte har misbrukt opplysningene han tilegnet seg ved å lese pasientjournalene, men har ingen forklaring på hvorfor han gjorde det.

Fagforeningen Kommunalansattes Fellesorganisasjon forbereder nå et erstatningskrav etter den ureglementerte journalsnokingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere