RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjekk Bergens nye lekestue

Sist oppdatert:
At læring kan være kjedelig er en kjensgjerning, men ikke på det nye Vitensenteret i Bergen. Sjekk video!

(iBergen.no): Hvor mange kalorier er det i en burger, cola eller en pils? Hvordan lager man animasjonsfilmer? Hvordan styrer man et lasteskip eller en ubåt?

- Vanskelig
Alle disse spørsmålene, og mange flere, er det mulig for barn i Bergen å få svar på utenom klasserommet. Torsdag åpner det nye Vitensenteret, men onsdag var det sniktesting til den store gullmedaljen.

- Det var vanskelig å styre båten, men vi har ikke fått øvd så mye. Vi synes det er veldig gøy her og vi har fått prøve masse forskjellig, sier Andreas Sørstrøm (12) og Isak Røen (12) til iBergen.no.

De forsøkte begge en båtsimulator og fant ut at det ikke var enkelt å manøvrere et stort skip.

Sofie Adina Larsen (9) fikk kjenne på hva G-kreftene kan by på da hun prøvde seg og gikk rundt og rundt i et stort sykkelhjul - «Sentrifugalskapen».

- Det var litt ekkelt da jeg fikk alt blodet ned i kroppen, sier Sofie, som var en av de modige på Vitensenteret.

Prosjektet er nytt i sitt slag i Bergen og er så interessant for skolene at det allerede har hopet seg opp ventelister for å slippe til klassevis.

Ventetid
- Vi har fått mange henvendelser fra skoler og er fullbooket ut juni. Til høsten igjen har vi ledig kapasitet, forteller en strålende fornøyd Svein Anders Dahl til iBergen.no. Han er administrerende direktør for Bergen Vitensenter AS.

Vitensenteret byr på opplevelser og oppdagelser på hele 1700 kvadratmeter. VILVITE er et naturvitenskapelig og teknologisk opplevelsessenter for barn og voksne. Her er muligheter som å prøve å lage din egen værmelding, bore etter olje og lage strøm på egen hånd. og senteret er åpent for alle.

Trykk på pilen og se videoen over

Det er grunn til å tro at Fløybanen og Akvariet har fått en formidabel konkurrent.

Hovedtemaene er hav, vær og energi. I tillegg er det elementer av biologi, animasjon og kostlære – alt på en praktisk moro og lærerik måte.

- Vi prøver å være et supplement til fagplanen i skolen. Det pedagogiske skal være bra her og barn har mulighet til å oppleve å lære ting som er skolerelatert på en helt annen måte enn i skolen. Vi har ikke hatt så mange unger innom ennå, siden vi ikke åpner før torsdag, men tilbakemeldingene som er kommet har vært svært gode, sier Dahl.

Vitensenteret fikk 100 millioner kroner fra Hydro til å realisere prosjektet. Den ene halvdelen har gått til å få senteret opp og gå. De resterende 50 millionene skal brukes til å få videreutvikle og fornye senteret i en periode på åtte til ti år.

Les flere saker på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere