Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk de nye bestisene!

Hvem kunne tro at Erling Folkvord og hotellbaronen Petter Stordalen skulle bli så gode venner i valgkampen? Les hva de gjorde sammen her!

(iOslo.no) Dette er et historisk øyeblikk: Sammen står RV-Rødts Erling Folkvord og hotellbaronen Petter Stordalen på Holmlia stasjon og deler ut gratisavisa Malmøykalven, et interesseblad som retter seg mot Oslo Havn KFs deponi av giftstoffer i Oslofjorden.

Folkvord ha tidligere takket nei til pengegaver fra Stordalen.

- Han ville ikke ha penger fra en sånn som meg, sa Petter Stordalen sist gang.

- Samarbeider gjerne
Folkvord hadde ingen problemer medd å stå på samme perrong og dele ut gratisavisene i dag.

- Vår politiske linje er at vi samarbeider med partier og personer når det kommer til sak, i saker der vi er enige. Om de er enige med oss samarbeider vi gjerne. Er de ikke enige er det også greit, sier Folkvord til iOslo.no.

- Om vi ikke skulle samarbeide med dem som er enige med oss når det gjelder slamdumpingen i Oslofjorden, ville det bare bli dumt, sier han.

- Du hadde ingen problemer med å stille opp i dag, selv om dere tidligere nektet å ta mot penger fra ham?

- Stordalen har tilbudt penger til partiene som er enige med ham, og det ville ikke vi. For oss ville de bli å gå over en strek. Han står for mye som er motsatt av det vi vil, så vi vil ikke ha noen som helst økonomisk binding til ham, sier han.

Han avviser at Stordalen stilte med sur mine på perrongen.

- Det var snakk om sak utpå der, og mannen har skaffet seg ganske god peil. Da han tilbød oss penger fikk han såpass god beskjed at han skjønte tegninga. Vi lar oss ikke sponse av folk som på samfunnssida er på helt motsatt side av oss. Vi vil fortsatt stille oss på parti med arbeiderne i lønnskamp på hotellene han eier, sier Folkvord.

Her er intervjuet Petter Stordalen gjorde med Kanal 24 mandag morgen.

Rune G avlyste
Egentlig skulle Rune Gerhardsen også vært med, men i ellevte time i går, klokka 23, ombestemte han seg. Avisas forside krever nemlig at en av hans viktigste samarbeidspartnere i «Miljøbyrådet», SVs Knut Even Lindsjørn trekker seg fra SVs valgliste foran valget.

Flau
Det krevde opprydning på kammerset. Ap og SV lanserte samarbeid om miljøbyen i forrige uke, ifølge programmet for å skape verdens mest miljøvennlige by dersom de kom til makten. Flere kritiske punkter i samarbeidet mellom de to har vært gått over med harelabb. Mens Ap går inn for en fullstendig stopp av deponeringen, har SV lovet at de vil gå inn for en timeout.

Med lanseringen av avisa fikk samarbeidet i går en kraftig knekk. Gerhardsen mener han nok burde sett koblingen før han ble gjort oppmerksom på den.

- Jeg er enig i at det var dumt at den beslutningen kom så seint, og jeg skammer meg litt for at jeg ikke så det der tidligere, det har litt sammenheng med at jeg er i valgkampmodus, sier Gerhardsen til iOslo.no.

- Litt vrien
- Vi har hatt et tidlig engasjement i denne saken, men akkurat denne innretningen på kampanjen ble litt vrien for oss. Vi besluttet oss i går for å avlyse min deltagelse. Det hadde nok ikke tatt seg ut om jeg gikk inn for å stemme ut vår samarbeidspartner i byrådet, sier han.

At avisa er et skudd for baugen for miljøbyrådsplanen er Rune Gerhardsen uenig i.

- De store tingene er vi praktisk talt enige om, og SV har til og med sagt at de blir med på en timeout. De kjenner vårt standpunkt og vi kjenner deres. Jeg avlyste, da skulle vel det være greit, sier han

Politianmeldt
I forrige uke ble Gerhardsen politianmeldt av Oslo Havn KF, etter han i juni i år tok seg inn på en lekter på Malmøya sammen med Petter Stordalen.

- Det var en søt historie. Det er litt uvant at en kommunal etat går til politianmeldelse mot en politiker sent i valgkampen. Dette skjedde 22. juni. Det var jo på TV, det var på Dagsrevyen, sier han.

Gerhardsen tok seg i land uten å støte på vakter. Anledningen var at de ville være med på et innslag i Dagsrevyen.

- Egentlig fortjener Oslo Havn en motanmeldelse. Vi ble svært overrasket da vi kom ut og ikke traff på noen. Fra båten så vi etter vaktmannskaper og hørte musikk ut av en vaktbod. Vi gikk i land for å få noen bilder, men boden sto tom. Dette viktige miljøanlegget var altså helt ubevoktet, sier han.

- Vi skulle bare lage litt nyheter, men det viser seg at hvemsomhelst kan ta seg inn. Der har havnevesenet faktisk et forklaringsproblem, sier han.

Les flere nyheter på iOslo.no

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter